Menu
Sluit
TUINSESSIES met Bente & support-act Loen
 • Muziek
 • Popmuziek

TUINSESSIES met Bente & support-act Loen

Bente & Loen

Za 27 juli 2024 - 19:30

Citadeltuin

Prijzen

Vanaf € 27,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 19:30 uur
 • Met pauze
 • Einde 21:15 uur

Na drie succesvolle edities van de TUINSESSIES in de tuin van Het Noordbrabants Museum en Kloosterhotel de Soete Moeder, organiseren we deze zomer – in samenwerking met Willem Twee muziek en beeldende kunst – een reeks intieme concerten in de Citadeltuin. Tijdens deze zwoele zaterdagavond strijk je neer op een picknickkleed in het gras om te genieten van de livemuziek van Bente: een opvallende en getalenteerde verschijning in de Nederlandse muziekscene en o.a. bekend van The Voice Kids en De Wereld Draait Door.

Bente, een opvallende en getalenteerde verschijning in de Nederlandse muziekscene, blijft constant nieuwe hoogten bereiken in haar indrukwekkende carrière. In januari 2024 heeft ze haar eerste uitverkochte show in Paradiso gespeeld, wat een mijlpaal markeerde in haar reis als artiest. Dit najaar staat er opnieuw een betoverende tour gepland, waar fans enthousiast naar uitkijken.

Haar recente release, "Maar niet met jou erbij", blijft het publiek fascineren en getuigt van haar voortdurende artistieke groei en muzikale finesse. Met elke stap blijft Bente haar veelzijdigheid en unieke talenten demonstreren, waardoor ze steeds meer bewonderaars wint.

Bente's muzikale ontdekkingsreis begon al op een prille leeftijd van elf jaar, waarbij ze haar passie voor zingen, schrijven en optreden ontdekte. Als tiener stond ze al in de schijnwerpers bij programma's als The Voice Kids en De Wereld Draait Door, en haar leven werd zelfs het onderwerp van een boeiende documentaire genaamd "Bente's Stem."

In 2019 besloot Bente haar muzikale koers te verleggen en tekende ze een contract bij het prestigieuze platenlabel TopNotch. Dit markeerde het begin van een nieuw hoofdstuk in haar carrière, waarbij ze begon met het schrijven en zingen in het Nederlands. Ze bral 
definitief door met haar single "Liefste, Ken Je Mij," en sindsdien heeft ze indrukwekkende stappen gezet met twee EP's en diverse succesvolle singles, waarbij ze samenwerkte met bekende artiesten als Maan en Ronnie Flex.

Een hoogtepunt in haar artistieke reis was de langverwachte release van haar debuutalbum, getiteld "Als Ik Met De Wind Kon Dansen." Met een diepe fascinatie voor 
numerologie en een bijzondere connectie met het getal 11, koos Bente ervoor om haar album op de unieke datum 11-11-22 te lanceren. Dit album, waarop ook getalenteerde artiesten zoals Typhoon, Tim Knol en Meau te horen zijn, bracht Bente's volwassen geluid naar voren.

Support-act Loen
Voorafgaand aan Bente treedt Loen op. 
Loen maakt brutale Nederlandstalige pop. Over fuckboys, vriendschap en liefdesverdriet. Over in het diepe springen en je intrusive thoughts de overhand laten nemen. Loen is een combinatie van je favoriete indie-popartiesten (denk aan Merol, Froukje) met poppy melodieën, RnB vocal-runs en een rock-attitude. Haar debuut EP ‘Hoi Ik Ben Loen’ kwam eind 2023 uit. Momenteel bereiden zij en haar band zich voor op een een levendige toer door Nederland tijdens Popronde 2024, wat dit najaar zal plaatsvinden. Speciaal voor de TUINSESSIES heeft Loen een intieme, akoestische set gemaakt.

Citadel: een zeventiende-eeuwse dwangburcht
Het concert van Bente vindt plaats in de tuin van de Citadel: een prachtige zeventiende-eeuwse dwangburcht, waar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) gehuisvest is. Het is een unieke historische plek, waar je als inwoner van ‘s-Hertogenbosch niet snel komt. De intieme sfeer, de historische entourage en het optreden van Bente zorgen voor het ultieme luistergenot tijdens deze zwoele zomeravond. 

Extra bij te bestellen: goedgevulde picknickmand
Maak je TUINSESSIES-beleving compleet en bestel vooraf een goedgevulde picknickmand.* In deze mand vind je een heerlijke couscoussalade met cherrytomaatjes en jonge geitenkaas, geroosterde kastanjechampignons, een watermeloen halloumi spiesje, charcuterie, een bio kaasje, brood en dip, zongedroogde tomaatjes, kalamata olijven en notenmelange. Drank is exclusief en kan ter plekke aan de bar besteld worden. Dat wordt smullen!

*Een vegan of vegetarische picknickmand is ook mogelijk. Stuur hiervoor een e-mail naar: info@tuinsessies.nl

Deze TUINSESSIES-avond wordt gepresenteerd door Maarten van Hooft.

Beelden door: Huib Kleian, Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), Mojo en Willem Twee muziek en beeldende kunst. 

 • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten.
 • Er zijn op locatie picknickkleden aanwezig, maar je mag ook je eigen picknickkleed meenemen. 
 • Op locatie zijn er geen stoelen voor mindervaliden aanwezig. Deze mag je wel eventueel zelf meenemen. 

Bekijk de video

Za 27 juli 2024 - 19:30

Citadeltuin

Prijzen

Vanaf € 27,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 19:30 uur
 • Met pauze
 • Einde 21:15 uur