Menu
Sluit
Theaterfestival Boulevard: Jackie
  • Toneel
  • Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard: Jackie

Lien Wildemeersch & Theater Malpertius

Di 06 augustus 2024 - 20:30

Pleinzaal

Prijzen

Vanaf € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur
  • Einde 22:00 uur

Veertien jaar lang verdiepte actrice en theatermaker Lien Wildemeersch zich in het leven en de persoon van Jacqueline du Pré. De vurige Britse celliste werd haar muze, haar bron van inspiratie en ze navigeert sindsdien door het leven met Jackie als kompas. 

Lien deelt graag de intensieve band die ze met de muzikante opbouwde — over de grenzen van de dood heen —met een publiek. Het is een band die drijft op het belang van troost en humor, een onmetelijke liefde voor muziek en een onvoorwaardelijke lust for life. Jackie is dan ook geen biografie, maar een zoektocht naar wat ons als mens verbindt en naar wat je kunt dragen in de soms gruwelijke onvoorspelbaarheid van het leven. 

Goed om te weten 

  • In de voorstelling wordt Nederlands en Engels gesproken.

Credits

Productie Theater Malpertuis Idee en spel Lien Wildemeersch Dramaturgie Daan Borloo Coach Renée Goethijn Bewegingscoach Bérengère Bodin Kostuum Jana Roos Licht en geluid Rik Teunis Outside eye Alain Platel

Theaterfestival Boulevard
Van donderdag 1 tot en met zondag 11 augustus 2024 presenteert Theaterfestival Boulevard de 40e editie met theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek. Voor de leek en de liefhebber, voor de kunstprofessional en voor het gezin dat een dagje uit gaat. Voor iedere smaak. Voor iedere portemonnee. In het bruisende festivalhart op de Parade, op de podia of op unieke locaties in en om ’s-Hertogenbosch. Ga voor meer info naar: festivalboulevard.nl

Beelden door: Fred Debrock.

  • Jackie

In de pers

“"In haar eerste solovoorstelling graaft Lien Wildemeersch als een soort musicologische archeologe in het oeuvre van celliste Jacqueline du Pré."”

Etcetera

“"Dit stuk is een belichaamde liefdesbrief aan de muziek én het theater."”

De Standaard

Bekijk de video

Di 06 augustus 2024 - 20:30

Pleinzaal

Prijzen

Vanaf € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur
  • Einde 22:00 uur