Menu
Sluit
Theaterfestival Boulevard: Deep/End
  • Dans
  • Muziektheater

Theaterfestival Boulevard: Deep/End

Club Gewalt en De Dansers

Do 08 augustus 2024 - 20:30

Pleinzaal

Prijzen

Vanaf € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur
  • Einde 21:40 uur

Hoe bereiden we ons voor op de onbekende toekomst? In DEEP/END doen de gezelschappen De Dansers en Club Gewalt een voorstel: Samen, in volledige afhankelijkheid! Laat ons volledig op elkaar leunen en de spelregels hiervan ontdekken en herscheppen. Laat ons aanwezig zijn. Laat ons actief onze stemmen en lichamen toewijden aan het grotere geheel.

DEEP/END is een oefening in interdependence, de praktijk van onderlinge afhankelijkheid. We weten niet waar de toekomst ons brengt, maar één ding is zeker: als we in het diepe moeten springen, doen we dat samen. Club Gewalt en De Dansers vinden elkaar in een opzwepende en stuwende mars naar de toekomst, die moét doorklinken en doorbewegen. Geïnspireerd door de muziekstukken The Planets: Mars van Gustav Holst en de Bolero van Maurice Ravel, versmelten de lichamen en de klanken van tien performers tot een muzikale en dansante estafette. Met de zacht overdonderende dans van De Dansers, de anarchistische zangstemmen van Club Gewalt en een gedeeld geloof in muziek, verdwijnt het onderscheid tussen de individuen. 

Het Utrechtse gezelschap De Dansers staat bekend om hun dansconcerten waarin ze toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave vertellen en waar speels anarchisme nooit ver te zoeken is. In 2023 betoverden ze het Boulevard publiek met Hush in de Populierencirkel in het Zuiderpark. 

Het Rotterdamse muziek en performance collectief Club Gewalt is gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de generatie millennials. Ze creëren universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen. Al eerder waren zij te zien op Boulevard met Die Hexe (2021) en Mini Miss Miraculous (2022). Daarnaast werkte ze in Drei, vier, flirt mit mir (2022) samen met Het Zuidelijk Toneel.

  • Toegankelijkheid: geschikt voor cognitieve en/of verstandelijke beperking.
  • Bijzonderheden: stroboscoop.

Credits

Concept Club Gewalt, De Dansers Performance Amir Vahidi, Blazej Jasinski, Gerty Van de Perre, Guy Corneille, Josephine van Rheenen, Liam McCall, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Ruben van Asselt, Suzanne Kipping Eindregie Khadija El Kharraz Alami Dramaturgie Anne van de Wetering, Sanna Elon Vrij  Lichtontwerp Loes Schakenbos Techniek en licht Noor Thijssen Geluidstechniek Sam Jones Productie Andrea van Bussel, Danae Bos Zakelijke Leiding Miriam Gilissen, Rick Mouwen Marketing en publiciteit Lizzy Schreijer, Merel Wildschut

Theaterfestival Boulevard
Van donderdag 1 tot en met zondag 11 augustus 2024 presenteert Theaterfestival Boulevard de 40e editie met theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek. Voor de leek en de liefhebber, voor de kunstprofessional en voor het gezin dat een dagje uit gaat. Voor iedere smaak. Voor iedere portemonnee. In het bruisende festivalhart op de Parade, op de podia of op unieke locaties in en om ’s-Hertogenbosch. Ga voor meer info naar: festivalboulevard.nl

Beelden door: Bart Grietens.

Bekijk de video

Do 08 augustus 2024 - 20:30

Pleinzaal

Prijzen

Vanaf € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur
  • Einde 21:40 uur