Menu
Sluit
Theaterfestival Boulevard: Anansi de Spin - Sterker dan Olifant (4+)
  • Jeugd & familie
  • Beeldend Theater

Theaterfestival Boulevard: Anansi de Spin - Sterker dan Olifant (4+)

Vanaf2 Producties

Do 01 augustus 2024 - 12:30

Pleinzaal

Prijzen

Vanaf € 7,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 12:30 uur
  • Einde 13:10 uur

Anansi de Spin – Sterker dan Olifant (4+) is een wonderlijke, muzikale en fantasierijke poppentheatervoorstelling over de slimme en ondeugende spin uit het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham en Moldybyrd Studio.  

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten. 

Het prachtige, steeds veranderde decor en de sprankelende muziek van percussionist en componist Vernon Chatlein, zorgen dat je het verhaal wordt ingezogen. 

Anansi is de hoofdpersoon in veel West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische verhalen. De verhalen zijn ontstaan in West-Afrika, bij de Akan, waar anansi het woord voor spin is. Anansi was oorspronkelijk een schepper die met een lange, gesponnen draad tussen de hemel en aarde kon reizen. Door de jaren heen heeft Anansi binnen de verteltraditie van verhalen verschillende rollen en karakters aangenomen. Zijn verhaal wordt verteld in de vorm van mondelinge vertellingen, boeken, televisie series of in het theater. 

Geschikt voor cognitieve en/of verstandelijke beperking.

Credits

Concept Iven Cudogham Spel Abke Bruins of Sofie Habets en Juliann Ubbergen  Regie Noufri Bachdim Tekst Ayden Carlo Muziek Vernon Chatlein Lichtontwerp Yannick Verweij Poppen, vormgeving en kostuums Pluck Venema en Annelies Michelle Shakison Coproducent Vanaf2 Producties

Theaterfestival Boulevard
Van donderdag 1 tot en met zondag 11 augustus 2024 presenteert Theaterfestival Boulevard de 40e editie met theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek. Voor de leek en de liefhebber, voor de kunstprofessional en voor het gezin dat een dagje uit gaat. Voor iedere smaak. Voor iedere portemonnee. In het bruisende festivalhart op de Parade, op de podia of op unieke locaties in en om ’s-Hertogenbosch. Ga voor meer info naar: festivalboulevard.nl

Beelden door: Marlon Visser.

  • Anansi de Spin - Sterker dan Olifant

In de pers

“"In regie van Noufri Bachdim is Anansi de spin, sterker dan Olifant een aanstekelijke voorstelling waarin tekst, muziek, poppenspel en vormgeving naadloos in elkaar passen."”

Theaterkrant

Bekijk de video

Do 01 augustus 2024 - 12:30

Pleinzaal

Prijzen

Vanaf € 7,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 12:30 uur
  • Einde 13:10 uur