Menu
Sluit
The Square
 • Dans
 • Blik op de wereld

The Square

Scapino Ballet Rotterdam

Wo 02 juni 2021 - 20:30

HAL8 - Brabanthallen

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 27,00

Programma

 • Inleiding 19:30 uur
 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje

U bent tevens uitgenodigd voor de inleiding om 19:30

Theaterlocatie: HAL8 - Brabanthallen

Drie choreografen en een spoken word artiest gaan samen op avontuur. Het resultaat? Een dansopvoering waarin dansstijlen botsen, door elkaar vloeien en waar elementen uit hiphop en slam poetry voor verrassende wendingen zorgen. Ontdek en beleef het zelf in Den Bosch!

Het toneel als ontmoetingsplek. Dat is het uitgangspunt van The Square, een nieuwe reeks voorstellingen van Scapino Ballet gemaakt door veelbelovend talent. Onder regie van artistiek directeur Ed Wubbe, brengen zij hun stijlen samen tot een spannende en gevarieerde voorstelling.

Alba Castillo maakt met haar zachte en vloeiende stijl pure danspoëzie met een vleugje magie. Zij laat een droomwereld zien à la Peter Pan, waarin fantasie en realiteit door elkaar lopen. Justin de Jager creëert een fascinerend kijkspel met de bewegingsstijl ‘threading’, een element uit de breakdance. Het oneindige aaneenrijgen van bewegingen op minimal music zorgt voor een hypnotiserend effect. Antonin Comestaz geeft met zijn speelse dans een komisch absurde twist aan het alledaagse leven. Door inventief gebruik te maken van geluid, muziek en beweging speelt hij met de zintuigen van de kijker. Spil in het web is de energieke spoken word poetry-performer, componist en rapper Dox (Unorthadox). Met zijn liefde voor ontregelen en improviseren zorgt hij voor de vonk in de cultuurmix van The Square.

Dit zijn de makers:

Justin de Jager
De jonge Nederlandse choreograaf Justin de Jager is een pionier in de breakdance discipline ‘threading’. Hij won op 19-jarige leeftijd de publieksprijs van het Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) en haalde de halve finale van Hollands Got Talent.

Alba Castillo
De Spaanse Alba Castillo danste bij vele internationale gezelschappen. Als choreografe maakt zij een vliegende start met het winnen van een reeks prijzen op concoursen en festivals. Zo won zij vorig jaar de prijs voor beste choreografie op de ‘Beijing Ballet and Choreography Competition’.

Antonin Comestaz
Antonin Comestaz is een jonge Franse choreograaf gevestigd in Den Haag. Behalve voor het ballet van de Parijse Opera danste hij eerder ook al bij Scapino. In zijn werk als choreograaf staan vaak de absurde en duister komische uitingen van het dagelijks leven centraal. Hij ontving voor zijn speelse, eigenzinnige en zeer betrokken choreografische stijl al verschillende prijzen en nominaties.

Dox (Unorthadox)
De Rotterdamse Dox (Unorthadox) is bekend als rapper, spoken word poetry performer en als lead vocalist bij Kyteman’s Hiphop Orchestra, het beruchte muziekcollectief van Colin Benders. Dox gaat graag de samenwerking aan met dans, waarbij hij zoekt naar een spannende clash van culturen. Hij laat muzikanten en dansers elkaar uitdagen mee te gaan in improvisaties waardoor er een nieuwe dynamiek ontstaat tussen muziek en dans.

www.scapinoballet.nl

Fotograaf: Bas Czerwinski

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
 • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Wo 02 juni 2021 - 20:30

HAL8 - Brabanthallen

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 27,00

Programma

 • Inleiding 19:30 uur
 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje

U bent tevens uitgenodigd voor de inleiding om 19:30