Menu
Sluit
Opera & Brunch
  • Opera
  • Iets nieuws ontdekken

Opera & Brunch

Internationaal Vocalisten Concours

Zo 22 maart 2020 - 10:30

Theater aan de Parade - Pleinzaal

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

Vrije plaatskeuze

  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 10:30 uur
  • Met pauze
  • Einde 11:40 uur

In coproductie met het Internationaal Vocalisten Concours presenteert Theater aan de Parade Opera & Brunch. In een intieme en sfeervolle setting hoort u de mooiste aria’s door diverse talentvolle solisten en ondertussen geniet u van een overheerlijke brunch, waarbij u zich tegoed kunt doen aan een zeer compleet luxe buffet met koude en warme gerechten. 

 

Het beste van twee werelden: de mooiste opera aria’s gecombineerd met een heerlijke brunch. Koffie & thee is hierbij inbegrepen. Voor aanvang en tijdens de pauze is er de mogelijkheid om een ander drankje, tegen betaling, te bestellen. 

In deze editie van Opera & Brunch hoort u bariton Vincent Kusters en pianist Charlie Bo Meijering, de winnaars van de Vrienden van het IVC Prijs tijdens het 53ste Internationaal Vocalisten Concours, LiedDuo categorie, in 2019.

 

Vincent Kusters, bariton - 1991, studeerde klassieke zang en piano aan het Conservatorium van Maastricht, bij respectievelijk Mya Besselink en Joop Celis. In 2016 studeerde hij af in zang en een jaar later in piano. Hij studeerde zang bij Reginaldo Pinheiro aan de Hochschule für Musik Freiburg in de winter van 2014/2015. In 2016 en 2017 kreeg hij ook pianoles van Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam.
Vincent begon op 7-jarige leeftijd met zingen, toen hij zich aansloot bij een kinderkoor en later ook bij een jongenskoor. Op deze leeftijd kreeg hij ook zijn eerste pianolessen. Na zijn 10e begon hij zangles te krijgen op de muziekschool van Maastricht, wat resulteerde in vele solo-optredens als jongenssopraan. Op 16-jarige leeftijd begon Vincent te studeren aan het Conservatorium van Maastricht in de klas voor jong talent. Tijdens zijn studie aan het conservatorium ontwikkelde Vincent zich tot een allround zanger, maar al vroeg werd hij gegrepen door de schoonheid en diepgang van Lied. Hij nam deel aan Lied-masterclasses als zanger of pianist bij Maarten Koningsberger, Roger Braun, Meinard Kraak, Marien van Nieukerken, Robert Holl, Jard van Nes, en bij Elly Ameling en Julius Drake (Liedfestival Zeist 2018).
Vincent vormt samen met pianist Charlie Bo Meijering een LiedDuo. Zij worden momenteel gecoacht door Meinard Kraak en Roger Braun.
Vincent won een prijs als zanger tijdens het Prinses Christina Concours in 2008. Tijdens Festival Vocallis won hij twee keer de Vocallis Liedprijs, tijdens opeenvolgende edities van het festival: in 2017 als zanger en in 2018 als pianist. In 2018 werd hij als solist (stem) toegelaten tot de Vereniging Vrienden van het Lied.
Naast zanger en pianist is Vincent organist in de Sint-Martinuskerk van Gronsveld en organist en koordirigent in de Bartholomeuskerk van Eckelrade. Hij is lid van een professionele Gregoriaanse Schola (Schola Maastricht).

Charlie Bo Meijering, pianist - 1987, is geboren in Amsterdam. Zijn passies uit zijn vroege jeugd zijn beeldende kunst en muziek. Sindsdien combineert hij tekenen met pianospelen. Zijn pianodocenten tussen 1995 en 2013 waren Liesbeth Langendijk, Daniël Kramer, Katia Veekmans, Sebastián Colombo en Henry Kelder. Ook kreeg hij tussen 2012 en 2015 een beiaardopleiding van Frans Haagen en Eddy Mariën.
Recente projecten waren de Magic Piano in 2017 en 2019, een geanimeerd familieconcert in Vredenburg en het Concertgebouw, met Chopin etudes. Daarnaast werkt hij intensief samen met bariton Vincent Kusters. Zij breiden hun repertoire uit van klassieke naar hedendaagse muziek, nemen deel aan wedstrijden en geven recitals op vele verschillende locaties. Ze werken samen met coaches als Roger Braun en Meinard Kraak. Een andere belangrijke gebeurtenis is het spelen voor het tv-programma Maestro in 2016 en 2017.
Charlie Bo werkt regelmatig bij De Nationale Opera en Het Concertgebouw en doet vaak educatieve projecten. Met zijn werk heeft hij visuals gemaakt voor de concertlezingen van Erik Scherder genaamd Music, Imagination and the Brain. Charlie Bo ontwierp posters, cd-hoesjes en maakte illustraties voor diverse tijdschriften.

 De laatste Opera & Brunch van dit seizoen zal plaatsvinden op 22 maart.

opera & brunch

Zo 22 maart 2020 - 10:30

Theater aan de Parade - Pleinzaal

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

Vrije plaatskeuze

  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 10:30 uur
  • Met pauze
  • Einde 11:40 uur