Menu
Sluit
Opera & Brunch: UITGESTELD
 • Opera
 • Iets nieuws ontdekken

Opera & Brunch: UITGESTELD

Internationaal Vocalisten Concours

Zo 22 maart 2020 - 10:30

Theater aan de Parade - Pleinzaal

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

  Overige speeldata

Prijzen

Vrije plaatskeuze

 • Normaal € 25,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 10:30 uur
 • Met pauze
 • Einde 11:40 uur

Extra informatie

Exclusief drankje

 

 

Deze voorstelling wordt uitgesteld

 

In coproductie met het Internationaal Vocalisten Concours presenteert Theater aan de Parade Opera & Brunch. In een intieme en sfeervolle setting hoort u de mooiste aria’s door diverse talentvolle solisten en ondertussen geniet u van een overheerlijke brunch, waarbij u zich tegoed kunt doen aan een zeer compleet luxe buffet met koude en warme gerechten. 

Het beste van twee werelden: de mooiste opera aria’s gecombineerd met een heerlijke brunch. Koffie & thee is hierbij inbegrepen. Voor aanvang en tijdens de pauze is er de mogelijkheid om een ander drankje, tegen betaling, te bestellen. 

Bij de laatste Opera & Brunch van dit seizoen ontvangen wij IVC Grand Prix winnares Lenneke Ruiten, sopraan en Thom Janssen, piano

Lenneke Ruiten studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en op de Beierse Theateracademie in München. Ook voltooide ze haar fluitstudie. Lenneke was de grote winnares van het Internationaal Vocalisten Concour in 2002. Zij won vijf prijzen waaronder de Grand Prix van ’s-Hertogenbosch. Lenneke Ruiten is in korte tijd een van de meest gewilde zangers geworden... en wordt regelmatig uitgenodigd om op te treden op de grote podia van de wereld.

 

Thom Janssen studeerde piano bij Jaap Spaanderman, Jan Wijn en Herman Uhlhorn. Hij rondde zijn studie cum laude af als uitvoerend musicus in Utrecht. Naast zijn pianostudie sloot hij een studie muziektheorie af.

Hij specialiseerde zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen, Martin Isepp en Helmut Deutsch. Daarnaast studeerde hij aan het Franz-Schubert-Institut in Baden bei Wien, nam deel aan de internationale Schubert masterclass van Robert Holl en werd uitgenodigd voor een studie aan de Academie Musicale de Villecroze in Zuid-Frankrijk. Verder begeleidde hij masterclasses van Elly Ameling, Hans Hotter, Walter Berry en Wolfgang Holzmair.

Als solist is Janssen te horen in solorecitals en met diverse ensembles en orkesten. Hij was enige jaren actief in het in moderne muziek gespecialiseerde Basho-ensemble. Als muzikaal leider was hij verbonden aan opera SKON, waarmee hij diverse tournees door Europa maakte met opera’s als die Zauberflöte, Carmen en die Kluge. Ook maakte hij enkele succesvolle educatieve producties voor het Noord-Hollands Filharmonisch Orkest. Als repetitor wordt hij regelmatig uitgenodigd voor solistenrepetities bij het Concertgebouworkest. In die hoedanigheid werkte hij samen met o.a. Mariss Janssons, Ivan Fischer en Bernard Haitink. Bij het Nederlands Concertkoor, het Groot Omroepkoor en het koor van De Nederlandse Opera werkte hij onder dirigenten als Chailly, de Waart, Haenchen en Svetlanov.

www.lennekeruiten.com   

www.thomjanssen.nl

opera & brunch

Zo 22 maart 2020 - 10:30

Theater aan de Parade - Pleinzaal

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

  Overige speeldata

Prijzen

Vrije plaatskeuze

 • Normaal € 25,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 10:30 uur
 • Met pauze
 • Einde 11:40 uur

Extra informatie

Exclusief drankje