Menu
Sluit
Theaterfestival Boulevard: Grote Mensen (4+)
  • Jeugd & familie
  • Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard: Grote Mensen (4+)

BRONKS & compagnie barbarie

Zo 04 augustus 2024 - 14:30

Pleinzaal

Prijzen

Vanaf € 7,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 14:30 uur
  • Einde 15:25 uur

Grote mensen werken. En kinderen spelen. Of ze gaan naar school. Of ze slapen. En als de kinderen slapen, moeten de grote mensen nog verder werken. In de woonkamer. Op hun computers. Nadat ze de keuken hebben gepoetst. Maar als de kinderen op school zitten, wat doen grote mensen dan écht de hele dag lang? De voorstelling Grote Mensen toont hoe volwassenen op Buurman & Buurman-achtige wijze omgaan met problemen die hen boven het hoofd stijgen. Hoe vaak ze het nalaten om de juiste beslissing te nemen, bewust of onbewust.

Vijf grote mensen ontdekken een lek. Er is geen loodgieter te bereiken en het water drupt steeds harder. Wat nu? Voor alle problemen is een oplossing, maar alle vijf de grote mensen gaan er op een andere manier mee om. 

Grote Mensen verbeeldt de dagelijkse bezigheden van volwassen door de ogen van kinderen. Regelen ze de wereld? Of maken ze er een potje van? Hebben die grote mensen eigenlijk écht de touwtjes in handen? Ruimen ze écht de hele tijd alle rommel op die iedereen laat slingeren? Of is het later aan de kinderen om alles op te ruimen? Want wie ruimt eigenlijk wiens rommel op? 

Grote Mensen is bovenal een ode aan het theater. Aan hoe de verbeelding ons kan aanzetten tot creatieve oplossingen en de onmiskenbare problemen in een ander daglicht kan stellen. 

Deze voorstelling gaat op zondag 4 augustus bij Boulevard in Nederlandse première.

Geschikt voor mensen met een cognitieve en/of verstandelijke beperking.

Credits

Concept compagnie barbarie (Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel) Spel Sarah Vangeel, Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes Regie Karolien De Bleser  Tekst compagnie barbarie Scenografie Michiel Van Cauwelaert Kostuums Nikè Moens Geluid- & muziekontwerp Adam Russel Lichtontwerp Frank Hardy Geluid & techniek Saul Mombaerts Productie BRONKS Coproductie Perpodium Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via BNPPFFF Met dank aan De Studio, FroeFroe

Theaterfestival Boulevard
Van donderdag 1 tot en met zondag 11 augustus 2024 presenteert Theaterfestival Boulevard de 40e editie met theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek. Voor de leek en de liefhebber, voor de kunstprofessional en voor het gezin dat een dagje uit gaat. Voor iedere smaak. Voor iedere portemonnee. In het bruisende festivalhart op de Parade, op de podia of op unieke locaties in en om ’s-Hertogenbosch. Ga voor meer info naar: festivalboulevard.nl

Beelden door: Compagnie Barbarie.

Bekijk de video

Zo 04 augustus 2024 - 14:30

Pleinzaal

Prijzen

Vanaf € 7,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 14:30 uur
  • Einde 15:25 uur