Menu
Sluit
Fabian Franciscus
  • Cabaret

Fabian Franciscus

Vlafeest

Do 05 maart 2020 - 20:00

Theater aan de Parade - Grote Zaal

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

1e rang

  • Normaal € 17,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur
  • Geen pauze
  • Einde 21:40 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Cabaretier Fabian Franciscus vertelt over zijn missie als professioneel autist. Fabian is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Het programma VLAFEEST gaat over hoe hij hier steeds beter mee heeft leren leven. “Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als mensen op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig en daar kan ik mee spelen”.

Let op! Bij logeplaatsen zijn de zichtlijnen niet optimaal.

In zijn laatste ‘viral video’ bij Spijkers met Koppen heeft hij het uitgebreid over zijn autisme en OCD. Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt. “Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen. Dankzij cabaret vond ik een manier om me te kunnen ontwikkelen.
Mijn show gaat natuurlijk niet alleen over dat autisme, maar het is wel een belangrijk deel van me. Het feit is wel dat ik er een heel eigen blik op de wereld door heb. Op die manier zet ik mijn eigenaardigheid in als een kracht. Dingen die voor de meeste mensen heel normaal zijn kunnen voor mij soms heel gek en absurd overkomen. Maar los van dat is het ook een cabaretvoorstelling en wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”.

Regie: Pieter Bouwman

Theater aan de Parade is een samenwerking aangegaan met de gespecialiseerde school Zuiderbos in Vught. Deze samenwerking vertaalt zich in een gezamenlijk schoolproject dat in januari 2020 start met als hoogtepunt de cabaretvoorstelling ‘Vlafeest’ van Fabian Franciscus op donderdag 5 maart 2020. Fabian heeft autisme en is cabaretier. Hij won eerder het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam. De voorstelling ‘Vlafeest’ is voor iedereen toegankelijk om te bezoeken.

Hoofd Marketing van Theater aan de Parade, Stephanie Vorstenbosch: “Theater aan de Parade programmeert inclusief en exclusief. Wij vinden dat iedereen in de gelegenheid moet zijn om te genieten van een theatervoorstelling. De samenwerking met Zuiderbos geeft ons handvatten om hun leerlingen, maar ook andere bezoekers met autisme een fijne ervaring in het theater te geven. Omdat Fabian zelf autistisch is, hoopt hij door zijn voorstelling meer begrip te krijgen voor mensen met autisme. Maar naast zijn autisme is hij vooral een goede cabaretier.”

Theaterproject Zuiderbos
Leerlingen behandelen gedurende het project alles over hoe het er aan toe gaat in een theater. Een rondleiding door het theater is onderdeel van het project, zodat leerlingen op de avond van de voorstelling weten wat ze kunnen verwachten. Stephanie: “Het is voor Theater aan de Parade een heel interessant leerproces. De leerlingen van Havo 4 van Zuiderbos gaan bekijken hoe het theater eruit ziet, hoe het allemaal werkt en wat er allemaal gebeurt in ons theater. Aansluitend daarop gaan wij samen kijken wat voor aanpassingen eventueel nodig zijn of wenselijk om het bezoek aan het theater succesvol te maken. Ik ben erg benieuwd wat er voor nieuwe inzichten voor het theater uit het project gaan komen.”

Sowieso zet Theater aan de Parade op de avond van ‘Vlafeest’ de digitale schermen en achtergrondmuziek op de foyers en in de zaal uit. Daarnaast wordt de start van de voorstelling niet omgeroepen, maar gaan medewerkers langs de tafels om aan te geven dat de zaal geopend is. Daarnaast zijn er oordopjes beschikbaar, mocht het geluid toch een ongewenste prikkel geven.

Zuiderbos
Zuiderbos is een gespecialiseerde school op basis- en voortgezet onderwijsniveau. De school is er voor onderwijsvragen die te maken hebben met psychiatrische problematiek of een vermoeden daarvan. De missie van Zuiderbos is om een verstoorde of gestagneerde ontwikkeling bij kinderen en jongeren weer op gang te brengen. Zuiderbos zet zich ervoor in dat leerlingen weer kunnen functioneren op school, op de school van herkomst, binnen een andere vorm van onderwijs of op de arbeidsmarkt.

Vincent Baaijens, leraar en zorgcoördinator bovenbouw Havo, en Linda de Kort, zorgcoördinator Havo: “Bij Zuiderbos staat ontwikkeling van de leerling centraal, dus ook culturele ontwikkeling. Dit gezamenlijk project met Theater aan de Parade is een prachtige kans om hier vorm aan te geven. De leerlingen van Zuiderbos krijgen de mogelijkheid om op hun eigen manier, binnen de kaders van wat een theater kan bieden, kennis te maken met -en hopelijk te genieten van- het theater. Dit sluit dan ook prima aan bij het motto van de school: “Ik mag ik, jij mag jij zijn.”

 

Do 05 maart 2020 - 20:00

Theater aan de Parade - Grote Zaal

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

1e rang

  • Normaal € 17,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur
  • Geen pauze
  • Einde 21:40 uur

Extra informatie

Inclusief drankje