Menu
Sluit
DE VERLEIDERS
 • Toneel
 • Blik op de wereld

DE VERLEIDERS

Pandepaniek

Do 31 maart 2022 - 20:00

MAINSTAGE - Brabanthallen

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 38,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje

Theaterlocatie: Brabanthallen

DE VERLEIDERS dagen u uit om mee te denken over de mondiale coronacrisis. De thema’s van DE VERLEIDERS zoals de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy worden door deze pandemie nog urgenter. Daarom juist nu een absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties, surveillance, solidariteit en hoe de 0,01 % rijken daar gebruik van maken.

Regeringen nemen ongekende disciplinerende maatregelen. De wetenschap geeft in deze onzekere tijden geen uitsluitsel. Politici bezigen in toenemende mate oorlogsretoriek. Maar welke oorlog voeren we eigenlijk? En wat voor gevolgen heeft dit voor onze democratie? Deze crisis zal grote maatschappelijke en sociale consequenties hebben. Juist in angstige tijden is het noodzakelijk om met een breder perspectief naar de zaken te kijken en dat gaan DE VERLEIDERS doen!

Reden voor paniek?

Wie profiteert er van deze paniek? Wie zijn de verliezers? Banken en beursgenoteerde bedrijven mogen weer gered worden met belastinggeld. Er worden miljarden aan noodleningen verstrekt. De schuldenberg, die al torenhoog was, wordt opgehoogd. Centrale banken kopen alles wat los of vast zit. Waar komen deze honderden miljarden terecht? Hoeveel reuring de bank ook heeft veroorzaakt, er is fundamenteel NIETS veranderd aan ons monetaire systeem. Ons geldstelsel is bijzonder fragiel, kan het deze crisis aan? Er wordt een blanco cheque uitgeschreven zonder toestemming van het volk. Wat doet dit met u, uw werk, uw geliefden, uw spaargeld. En wat doet het met uw psyché wanneer dit virus van iedereen een potentiële vijand maakt.

Verwacht van DE VERLEIDERS (George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács) geen troosttheater. Het is tijd voor actie. Maar zoals altijd: met humor. Harde, zwarte en soms doorbijtende humor. Een vlijmscherpe analyse over de moraal aan de top van het bedrijfsleven en onze financiële hygiëne en een vaccin tegen de waan van de dag. Durf te komen!

Het stuk Pandepaniek over de gevolgen van een besmettelijk virus is ironisch genoeg nu vanwege corona geschrapt. Lees hier het gesprek met twee teleurgestelde makers.

Illustratie: Corne van der Stelt (fotografie) en Retatchi Amsterdam (bewerking)

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 boekingskosten.
 • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.
 • Deze voorstelling is door de coronamaatregelen verplaatst. De originele data waren 22 &23 december 2020.

Bekijk de video

Do 31 maart 2022 - 20:00

MAINSTAGE - Brabanthallen

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 38,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje