Menu
Sluit
De Tour van ‘80

De Tour van ‘80

Een avond met Joop

Di 02 juni 2020 - 20:00

Theater aan de Parade - Grote Zaal

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

1e rang

  • Normaal € 46,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Deze voorstelling is verplaatst naar 11 juni 2021 en zal plaatsvinden in TP in de Brabanthallen. Bezoekers worden persoonlijk geïnformeerd.

“Ik blijf gewoon zoals ik ben”. Als er één uitspraak typerend is voor de succesvolste wielrenner die Nederland ooit gekend heeft, dan is het deze wel. Joop Zoetemelk, de gewoonste en tegelijkertijd de buitengewoonste wielrenner uit de vaderlandse geschiedenis. In 2020 is het zover. Dan is het precies veertig jaar geleden dat Joop Zoetemelk - na vijfmaal als tweede te zijn geëindigd, eindelijk zijn gele trui mee naar huis mocht nemen.

Zomer 1980. Tour de France, eindpunt Parijs. De ogen van miljoenen wielerliefhebbers wereldwijd zijn gefocust op de tanige en onverzettelijke Nederlandse eindlaureaat: Joop Zoetemelk. De Franse politie telt honderdduizend feestende Nederlanders op de Champs-Élysées.
‘Jopie, onze Jopie’ wint de gele trui en zet de kroon op een gouden tijd van het Nederlandse wielrennen. Joop is de opvolger van Jan Janssen (1968) en zal nog vier decennia lang Neerlands laatste eerste blijven.Joop wordt nog altijd gekoesterd, zijn populariteit is immens. Wie ‘geel’ zegt, zegt Joop – nadere aanduiding overbodig. Hoogste tijd voor een eerbetoon aan Joop. Een kopgroep van artiesten met een groot wielerhart brengt een ongekende ode aan Joop Zoetemelk, de held ook van hún jeugdjaren.

Namen en rugnummers? Wilfried de Jong, Mart Smeets, Eric Corton, Bert Wagendorp, JW Roy, Frank Lammers, Blaudzun en Ocobar, zijn trouwe TI Raleigh-ploegmaten Henk Lubberding, Leo van Vliet en Johan van der Velde. En uiteraard kopman Joop Zoetemelk zelve. In de snel schakelende regie van Antoine Uitdehaag passeert verder een peloton wereldberoemde wielervedetten in een waaier vol verbluffende wielercinema en demarrerende verrassingen.

De Tour van ’80 is een wielertheatershow in multidisciplinaire setting: muziek, toneel, beeldend proza, fijnzinnige poëzie en theatrale interviews – een avond waarin de dramatiek van de Tour de France liederlijk zal weerklinken.

 

Di 02 juni 2020 - 20:00

Theater aan de Parade - Grote Zaal

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

1e rang

  • Normaal € 46,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur