Menu
Sluit
Binnen is het warm en licht en goed
  • Specials
  • Cultuurstad Theaters

Binnen is het warm en licht en goed

Sanne Eggenkamp, Leonie Meijer & Elke Vierveijzer

Ma 28 december 2020 - 19:00

Cultuurstad Theaters 1931

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

Tickets

  • Normaal € 19,50
  • Kind € 12,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 19:00 uur
  • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje

Let op: deze voorstelling is in 1931, Brabanthallen.
Oude Engelenseweg 1, 's-Hertogenbosch
 

‘Het Lied’. Niet ‘het liedje’. Een ‘liedje’ is een deuntje van de radio dat vervliegt. Maar een ‘Lied’ kerft zich voor altijd in je huid. Dat Lied dus. Dat ‘Mooi Lied’, daar draait het om in deze kerstproductie.

Een ensemble van drie ervaren zangers vertolkt ze: Sanne Eggenkamp, Leonie Meijer en Elke Vierveijzer.

Sanne (1981) studeerde aan de Koningstheateracademie, was jarenlang de spil van theatergezelschap Andermans Veren en maakte faam in de hommages aan het werk van Willem Wilmink en vele anderen. Op dat moment werkt zij voornamelijk als tekstschrijver, producent en regisseur.

Leonie (1985) studeerde aan de Academie voor Lichte Muziek en aan het Amsterdams Conservatorium. Bij het grote publiek is zij bekend door haar finaleplaats in het tv-programma The Voice (2010-2011). Sindsdien maakte zij zes cd’s en vier theaterprogramma’s.

Elke (1988) studeerde in 2014 af aan de Koningstheateracademie, stond in 2015 in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival en bracht vervolgens drie theaterprogramma’s, waaronder een ode aan Maarten van Roozendaal (1962-2013).

Hun muzikale baken is Erik Vlasblom, bekend als pianist van onder anderen Toon Hermans, Robert Long en Seth Gaaikema. Als toetsenist-arrangeur was hij vele jaren achtereen muzikaal leider van hommages aan het werk van onder anderen Hans Dorrestijn, Herman van Veen en de al genoemde Willem Wilmink.

Gezamenlijk brengen zij in deze kerstproductie een keuze uit het mooiste Nederlandstalige theaterliedrepertoire, toegespitst op deze tijd van het jaar. Niet zomaar een jaar, maar door Corona het wonderlijkste jaar uit hun levens tot nu toe. Toch gaan ze niet alleen nostalgisch terugblikken; liever kijken zij verwachtingsvol vooruit.

 

Liederen van de beste liedauteurs, componisten en zangers. Bekend repertoire uit de Top-2000? Ook, want ‘Avond’ van Boudewijn de Groot zal zeker klinken. Immers, ‘binnen is het warm en licht en goed’. Maar er zijn ook veel onbekendere pareltjes, waaronder zeker ook werk van henzelf.

Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Uiteraard volgen wij de regels van het RIVM. Bekijk hier hoe wij omgaan met het coronavirus.

Ma 28 december 2020 - 19:00

Cultuurstad Theaters 1931

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

Tickets

  • Normaal € 19,50
  • Kind € 12,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 19:00 uur
  • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje