Menu
Sluit
Aaf Brandt Corstius
 • Toneel

Aaf Brandt Corstius

Welkom bij mijn zielige jeugd

Wo 14 september 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 22,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver? Aaf Brandt Corstius onderzoekt het in haar allereerste solovoorstelling. De columnist en schrijver vertelt op bijzondere wijze over haar jeugdervaringen. Over hoe ze als zesjarige plotsklaps haar moeder én hondje verliest en op stel en sprong naar Amerika moet verhuizen. Wie was ze geworden als ze, samen met haar moeder, in dat grote, krakende huis in Overveen was gebleven?

Amper zes is Aaf, als haar moeder sterft. Niet veel later geeft haar vader haar hondje weg en vertrekt het gezin (of wat er nog van over is) halsoverkop naar Amerika. Weg moeder, weg hond, weg school, weg vriendjes. En óf je daar een zielige jeugd van krijgt.

Vanavond dalen we af naar Aafs kelder, tjokvol herinneringen aan die tijd. We duiken in dozen vol dia’s, kijken jarentachtigtelevisie en leven mee met de wezen en halfwezen die haar inspireerden. Annie M.G, de kinderen Von Trapp, E.T. Oké, die laatste was geen wees, maar hij voelde zich wél ontheemd. Net als Aaf. Die later succesvol schrijver werd. Heeft ze haar carrière aan haar zielige jeugd te danken? Wat was er van haar geworden als ze Overveen was gebleven, in dat grote, krakende huis? Samen met haar lieve moeder die kookte, feesten gaf en moeiteloos dertig engelenpakjes naaide voor het kersttoneel. In haar allereerste solovoorstelling gaat Aaf op zoek naar het antwoord.

Aaf: “Nadat ik - zoals iedereen - mijn solovoorstelling moest stopzetten en doorschuiven naar een onzekere toekomst, ben ik nu ontzettend blij dat ik dit najaar toch echt mag gaan spelen. In de tussentijd heb ik nog veel over de voorstelling kunnen nadenken, en ik heb nóg meer zin dan de eerste keer (en toen had ik al erg veel zin) om hem voor echte mensen te gaan spelen, in een echt theater, niet meer alleen maar in mijn hoofd.”

Biografie

Aaf Brandt Corstius is columnist en schrijver. Ze heeft een column in De Volkskrant, en ze schrijft er de sterrenrubriek. Ook maakt ze columns voor Margriet, Flow en JAN. Daarnaast schrijft zij boeken – haar meest recente is 'Eindelijk 40'. Voor theatergezelschap Mugmetdegoudentand schreef ze vier toneelstukken: 'Fifty-Fifty', 'Een flinke linkse vrouw', 'Buik' en 'Margreet heeft de groep verlaten'.

Foto: Gijs Groenteman

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
 • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Wo 14 september 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 22,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje