Menu
Sluit

Nieuw in Klimaatmakers-serie: Overvloed

's-Hertogenbosch, 13 januari 2022 – Tijdens de Nationale Klimaatweek vorig jaar lanceerden we Klimaatmakerseen unieke, genre-overstijgende serie met voorstellingen over het klimaat. In het voorjaar breidt Theater aan de Parade deze serie uit met Overvloedeen voorstelling waarin cabaretier Patrick Nederkoorn en wetenschapper Sjoerd Groeskamp hun krachten bundelen en de toekomst zo waarschijnlijk mogelijk proberen te voorspellenOvervloed is donderdag 26 mei a.s. om 20:30 uur te zien in PERRON-3 in Rosmalen.  


Cabaret vs. wetenschap
 
Wetenschapper Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn maken zich grote zorgen over klimaatverandering. De een denkt vanuit ratio en cijfers, de ander vanuit gevoel en emotie. In Overvloed bundelen ze hun krachten en proberen ze de toekomst zo waarschijnlijk mogelijk neer te zetten. Beiden hopen natuurlijk dat hun toekomstvoorspellingen niet uitkomen. Maar wat moet daarvoor gebeuren? Hoe ga je om met berekeningen die het ergste doen vermoeden? En hoe zet je mensen aan tot actie? Pretkok Leo Dirks gaat voorafgaand aan de voorstelling klimaatneutraal voor je koken. Denk je bij klimaatneutraal eten gelijk aan quinoa met kikkerwten, linzen en tofu? Misschien hebben kweekvlees, sprinkhanen en meelwormen wel de toekomst 
 
Over Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp  
Fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp werd bekend door het bedenken van een dam tussen Engeland en Noorwegen om Nederland te beschermen tegen de stijgende zeespiegel. Cabaretier Patrick Nederkoorn speelde in Duitsland een voorstelling over klimaatverandering en migratie met de titel Die Holländer Kommen en toert nu in Nederland met de voorstelling Hoogtij 
 
Nóg meer theater op de klimaatagenda 
Naast Overvloed, zoomt Theater aan de Parade ook in op de duurzaamheidsagenda met Antropceen, de muscial van Club Gewalt op vrijdag 18 februari in PERRON-3. Het is een musical on steroids die het beste wapen tegen de ecologische crisis inzet: de complexiteit verteerbaar maken in een mee-slepend epos met liedjes en dans. Klimaatjongere Werner Schouten toont op maandag 14 maart in PERRON-3 zijn kwetsbaarheden en worstelingen in zijn theatercollege Klimaatspiegel. Het is een luchtige, dynamische voorstelling over herkenbare dilemma’s en verleidingen op een opwarmende planeet. In het voorprogramma staat Buiten de Lijntjes van theatergroep Piepschuim. Een kolkende mix met keiharde feiten over onze slappe knieën, troostende liedjes waarvan je huilt van het lachen en lacht van het huilen én een sprankje hoop.  
 
Antropoceen de muscial’, ‘Klimaatspiegel’ en ‘Overvloed’ maken onderdeel uit van de serie Klimaatmakers, waarin Theater aan de Parade verschillende perspectieven op de klimaatcrisis belicht. Prijs per voorstelling is € 19,50. Prijs voor alle voorstellingen samen is € 39,99. Voor meer informatie en kaartverkoop ga naar: www.theateraandeparade.nl/klimaatmakers.