Menu
Sluit

Oren strelende klassieke concerten

Maddalena Casulana, Arvo Pärt, Giovanni Battista Pergolesi, Mozart en Schubert of ‘gewoon’ The Beatles. Bij de één gaat vast een belletje rinkelen, bij de ander trek je misschien een vragend gezicht. Componisten en artiesten die allemaal een belangrijke stempel hebben achtergelaten op muziek van nu.

In het voorjaar, wanneer de blaadjes weer langzaam aan de bomen groeien en we paaseitjes wegsnoepen, laten we de temperatuur op onze theaterlocaties flink stijgen met een divers aanbod aan klassieke concerten. Concerten waar jij je vingers bij af kunt likken, je oren laat strelen en je emoties de vrije loop kunt laten gaan.

We nemen je graag mee in ons klassieke aanbod. Leun achterover en laat dit topaanbod op je inwerken. We zien je graag binnenkort op een (of meerdere) van onze theaterlocaties:

Opera op Zondag met Matthias Hoffmann & Lisa Ochsendorf – 12 maart

Als Opera op de Parade stipt bovenaan staat op je must-see lijst, dan adviseren we je om Opera op Zondag met Matthias Hoffmann en pianiste Lisa Ochsendorf hier aan toe te voegen. In 2021 wonnen ze samen de prijs van de jongerenjury tijdens het 54e LiedDuo Concours. Een combinatie van opera, lied én een beetje operette. Wij zorgen voor een kop koffie of thee en stuk taart! Benieuwd hoe dit duo klink? Luister hier naar hun finale-optreden van het LiedDuo Concours.

New European Ensemble – Stabat Mater – 30 maart

Klassiek in een nieuw jasje? Dat kun je het beste overlaten aan New European Ensemble. Traditiegetrouw speelt het ensemble het prachtige Stabat mater van Arvo Pärt uit 1985, dit keer in combinatie met het levendige Stabat Mater uit 1736 van Giovanni Battista Pergolesi. Het combineren van heden en verleden is dé kracht van dit unieke gezelschap. Dat zijn nog eens bijzondere paasdagen.

Cello Octet Amsterdam - Sgt Pepper’s Lonely Cello Band – 5 april

Hoe klinkt ‘Lucy in the Sky with Diamond’ op acht cello’s? Sgt. Pepper’s is ongetwijfeld het meest revolutionaire album van The Beatles. Cello Octet Amsterdam waagt het om een arrangement te spelen van dit album. Een enorme technische en artistieke uitdaging die alleen bedoeld is voor een zeer ervaren vakman en grote creatieve geest. Of zoals de Volkskrant kopte: “Briljant. Muziek die maakt dat we dit gerust het klassieke concert van het jaar kunnen noemen”. Daar hebben wij niets meer aan toe te voegen.

Beth & Flo – Niet wat je denkt – 12 april

Wie zegt dat cabaret en klassieke muziek niet samengaan? Beth & Flo gaan met de sloophamer door alle gebruikelijke regeltjes heen. Want Rachmaninov kun je prima spelen met een prei in je binnenzak. Absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang. Bekijk hier de trailer!

Meet the Classics: Ragazze Quartet – 14 april

Bevlogen en op het hoogste niveau van musiceren creëert het Ragazze Quartet telkens weer nieuwe spraakmakende programma’s. In Basis keren ze terug naar twee muziekstukken die de start van hun carrière markeerden: Mozarts Lentekwartet en Schuberts Der Tod und das Mädchen. Daarnaast spelen de Ragazze een voor hen nieuw werk van Jörg Widmann. Verhalen en anekdotes uit verleden, heden en toekomst verbinden de verschillende kwartetten en bieden een uniek kijkje achter de schermen van dit bevlogen en bejubelde strijkkwartet.