Menu
Sluit

OPERA2DAY zoekt amateuracteurs!

Maandag 16 maart is de fascinerende voorstelling ‘Opera Melancholica’ van OPERA2DAY te zien in Theater aan de Parade en daarvoor zoeken we amateuracteurs!

 

Over de voorstelling

Opera Melancholica is de gloednieuwe productie van OPERA2DAY i.s.m. het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. Het thema van de voorstelling is melancholie, een oude benaming voor depressieverschijnselen.
De voorstelling wordt geopend door een acteur in de rol van psychiater, die het publiek vertelt over zijn werk. Hij laat uiteindelijk één van zijn patiënten zien: Roderick Usher. De voorstelling gaat vervolgens over in de uitvoering van de opera The Fall of the House of Usher (naar het gelijknamige verhaal van Edgar Allen Poe), waarin de psychische problematiek van hoofdpersoon Roderick Usher centraal staat. Met muziek van Philip Glass en dans door het Scapino Ballet wordt dit een uniek spektakel waar je niet alleen ogen en oren tekortkomt, maar waar ook je gemoed op de proef wordt gesteld. 

Psychiater zoekt ‘coassistenten’

Voorafgaand aan de voorstelling is er al van alles te beleven in het theater. Daarvoor zoekt OPERA2DAY ‘coassistenten’: amateuracteurs en -actrices tussen de 15-30 jaar, die een extra dimensie durven te geven aan deze bijzondere voorstelling. De coassistenten zijn belangrijke sfeermakers voor het binnenkomende publiek en zorgen ervoor dat de voorstelling telkens nét even wat anders verloopt. Tijdens de voorstelling zitten de amateuracteurs in de zaal. Zij krijgen hier uiteraard een vrijkaartje voor. 

Zoeken we jou?

Ben jij niet bang om in je rol op mensen af te stappen, ben je tussen de 15-30 jaar en vind je het leuk om te improviseren? Meld je dan aan via bit.ly/coassistenten en word onderdeel van dit bijzondere spektakel! Je bereidt jezelf voor door toegestuurde filmpjes te kijken en je krijgt op de dag zelf uitleg, that’s it! Je bent op 16 maart aanwezig van 17:30 uur tot (uiterlijk) 22:30 uur.

Let op: Er zijn 15 plekken beschikbaar. Wie het eerst komt die het eerst maalt!

Val je net buiten de doelgroep, maar wil je wel graag meedoen? Geïnteresseerden tot 40 jaar nodigen we uit om tóch het aanmeldformulier in te vullen. We plaatsen je dan op een reservelijst en wellicht kun je dan alsnog meedoen.

Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan contact op met de projectleider van OPERA2DAY:
Mieke van der Ven (bereikbaar vanaf 5 januari 2020)
E-mail: meedoen@opera2day.nl
Tel: 06-23365583