Menu
Sluit

Opera 3-daagse 2021 gaat niet door

De Opera 3-daagse 2021 gaat niet door. Dit heeft de organisatie van het jaarlijkse gratis openlucht operafestival op de Parade in ’s-Hertogenbosch tot haar grote verdriet moeten besluiten. De Opera 3-daagse is een initiatief van philharmonie zuidnederland, Opera Zuid, Theater aan de Parade en de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De reden voor het annuleren ligt in de voortdurende onzekerheden en beperkingen vanwege corona die de organisatie dwongen het artistieke product steeds opnieuw aan te passen. Hierdoor zijn de initiatiefnemers tot de conclusie gekomen dat het hoge kwaliteitsniveau waar de Opera 3-daagse om bekend staat niet gegarandeerd kan worden.

 

Bijzonder programma

De organisatie heeft de afgelopen maanden enorm hard gewerkt om een bijzondere 15e editie van het evenement te realiseren. Waarbij, ondanks corona, als uitgangspunten bleven gelden dat het een gratis toegankelijk evenement zou zijn van hoge kwaliteit en laagdrempelig van opzet. Op het programma stonden onder meer twee uitvoeringen van de opera L’elisir d’amore van Donizetti door Opera Zuid en philharmonie zuidnederland, een masterclass door de Opera Studio van De Nationale Opera en een optreden door de internationaal vermaarde sopraan Eva-Maria Westbroek met een ensemble van philharmonie zuidnederland, een productie in samenwerking met het Internationaal Vocalisten Concours. Ook was een randprogrammering voorzien op diverse locaties in de binnenstad.

Veel dank

De organisatie is veel dank verschuldigd aan alle sponsoren, fondsen en subsidiënten die de Opera 3-daagse de afgelopen periode wederom het vertrouwen gaven om het evenement mogelijk te maken. Met name de gemeente ’s-Hertogenbosch die enorm heeft meegedacht in het zoeken naar creatieve oplossingen van de problemen die zich voordeden. De initiatiefnemers Theater aan de Parade, Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en de gemeente ’s-Hertogenbosch kijken nu dan ook al met vertrouwen uit naar een feestelijke editie in juni 2022.