Menu
Sluit

November Music

Van 1 t/m 10 november laat muziekfestival November Music de verschillende muzikale ontwikkelingen zien van de makers van nu. Het is de 27e keer dat dit internationale spektakel plaatsvindt in ’s-Hertogenbosch. Tijdens het festival vinden er ontmoetingen en samenwerkingen plaats tussen verschillende musici, makers, componisten en de bezoeker.
Theater aan de Parade is één van de festivallocaties met onderstaande voorstellingen. Kijk voor het hele programma op November Music, kaarten zijn ook beschikbaar via Theater aan de Parade.Rymden (ZWE/NO)

Rymden zorgt voor heel wat opwinding binnen de wereldwijde jazzgemeenschap. Het Scandinavisch sterrentrio is goed op elkaar ingespeeld en sluiten samen de eerste festival dag af.

Vrij 01 nov / 21.45-23.00 uur / €20
Bosch Requiem 2019 – Calliope Tsoupaki / Maarten Engeltjes / Marcel Beekman

Voor Bosch Requiem 2019 laat festivalcomponist Calliope Tsoupaki zich inspireren door het expressieve en lyrische timbre van twee vermaarde vocalisten, countertenor Maarten Engeltjes en tenor Marcel Beekman. Als startschot componeert Tsoupaki een ritueel koorwerk, uitgevoerd op de Parade door Bossche koren en bezoekers.

Za 02 nov / 19.45-22.00 uur / €25
Schweigman& - VAL

In VAL zoekt het baanbrekende theatergezelschap Schweigman& een nieuwe dimensie op binnen het visuele theater. Mimespelers verbeelden de onvoorspelbare schoonheid in de val. Want vallen, dat doen we allemaal. Al wordt vallen in een controlezuchtige maatschappij als de onze, zoveel mogelijk vermeden. VAL zit vol magische beelden, betoverende bewegingen en valverlangens.

Woe 06 nov / 20.30-21.45 uur / €25

 Aart Strooman – W.A.L.L.

Van firewalls op onze computers tot incheckpoortjes op het Centraal Station. Niemand ontkomt aan de muur. De Nederlandse componist, instrumentenbouwer en gitarist Aart Strootman heeft er zijn beroep van gemaakt om toch zoveel mogelijk muren te slechten. In zijn gloednieuwe W.A.L.L. verwerkt Strootman zijn gedachten over de muren in ons leven en de wereld. Met een ritmisch resultaat als gevolg.

Vrij 08 nov / 19.00-20.00 uur / €18

 Metropole Orkest / Colin Benders / Ibeyi (CUB)

Het veelzijdige orkest Metropole betreedt met een exclusief dubbelprogramma voor het eerst het podium met multitalent Colin Benders. Een energiek concert met opzwepende ritmes gegarandeerd. Na de pauze treedt Metropole op met het Frans-Cubaanse duo, dat al opdook in Beyoncé’s videoclip Lemonade. Sinds het debuut uit 2015 brengt Ibeyi een warme mix van r&b, soul en elektronica.

Vrij 08 nov / 20.30-23.00 uur / €32

 Silbersee / toneelmakerij – De Toverfluit (7+)

De familievoorstelling De Toverfluit is een doldwaas totaalspektakel waar zich een kosmische sterrenstrijd tussen de Zon en de Nacht afspeelt. Geïnspireerd op een van de bekendste opera’s ter wereld is De toverfluit een moderne versie met beatboxers, doedelzakspeelster en performers.

Za 09 nov / 15.30-16.45 uur / €13

 Asko|Schönberg

Asko|Schönberg brengt met dirigent Bas Wiegers een sprankelende concertavond vol ongehoorde klankkleuren. Eigentijdse muziek met meer dan een vleugje Oosters mysterie.

Za 09 nov / 20.45-22.00 uur / €20

 

Bekijk het nieuwsoverzicht