Menu
Sluit

Neerlands Hoop-winnares Kirsten van Teijn te zien in nieuwe eigentijdse musical Ver van je bed show

Kirsten van Teijn won maandag 10 oktober jl. tijdens de VSCD Cabaretprijzen 2022 op cabaretpodium Diligentia in Den Haag de prijs Neerlands Hoop. Haar opvallende programma (S)EXPERIMENT werd door de jury omschreven als “opzwepend, urgent en modern”. Naast deze fantastische winst mag Kirsten ook bekendmaken dat ze samen met collega-cabaretier Martijn Kardol te zien is in de nieuwe musical Ver van je bed show van Oatmilk Studio welke in 2024 in première gaat bij Theater aan de Parade.

 

Cabaretiers Kirsten van Teijn en Martijn Kardol spelen de hoofdrollen in de gloednieuwe musical Ver van je bed show. “De musical gaat over de millenial, de generatie die het voor het eerst in de afgelopen eeuw niet vanzelfsprekend beter heeft dan haar ouders.”, aldus Maarten Hopman. De vaste redacteur voor satirisch nieuwsplatform De Speld en schrijver voor de televisieprogramma’s Dit Was Het Nieuws, Humberto en Renze Op Zaterdag zal het script voor deze musical gaan schrijven. Daarnaast is ook Annie M.G. Schmidt promovendus Sanne Thierens artistiek betrokken bij deze nieuwe Nederlandse productie.

Producent Niels van Doormalen is enthousiast over deze combinatie: “Ik hoop dat we het publiek steeds weer kunnen verrassen met mooie nieuwe musicals. Na Before After is dit zeker weer een bijzondere keuze. Musical en cabaret samenbrengen is iets dat Annie M.G. Schmidt al deed in de jaren ’70 en dat wij nu willen heruitvinden in deze tijd.”

Kirsten en Martijn
Kirsten debuteerde met de voorstelling Heilloos die met een sterrenregen ontvangen werd door de pers. Voor haar tweede programma ontving ze De Stijgend Applaus Stipendium. Haar lied Meisjes werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Op dit moment staat ze in de Nederlandse theaters met (S)EXPERIMENT, een voorstelling over moderne liefde en seksuele taboes. Martijn Kardol toert door het land met zijn derde avondvullende voorstelling De Situatie. Daarnaast is hij wekelijks te horen met een column op Radio Veronica en schrijft hij mee aan het radioprogramma Spijkers met Koppen op NPO Radio 2. Zijn debuutprogramma Bang werd overladen met lovende reacties en werd genomineerd voor de ‘Neerlands Hoop 2018’. Martijn was twee jaar lang wekelijks te horen met een column in de ochtendshow van Domien Verschuuren op NPO 3FM, in de zomer van 2018 een van de gezichten van de Comedy Central Roasts en was iedere woensdag te zien met zijn eigen rubriek bij RTL Late Night.

 

De “Ver van je bed show” gaat in 2024 in première bij Theater aan de Parade in Den Bosch en toert daarna langs 50 theaters door heel Nederland. Voor meer informatie over de pre-sale van deze musical kun je je inschrijven via: www.oatmilk.nl/inschrijven