Menu
Sluit

‘Klimaatmakers’ onderweg naar Theater aan de Parade

’s-Hertogenbosch - 05 november 2021 - In Glasgow wordt op dit moment hard onderhandeld over het beperken van de opwarming van de aarde. Ondertussen maakt Theater aan de Parade zich op voor een boeiende serie over dé actualiteit van dit moment; de klimaatcrisis. Met de nieuwe serie ‘Klimaatmakers’ belichten we verschillende perspectieven op deze klimaatcrisis. Zo bekijkt theatergezelschap Orkater de emotionele gevolgen van de crisis, worden George en Eran veganisten en met de musical ‘Antropoceen’ ga je de klimaatdepressie tegen. Een serie die je aan het denken zet en je met nieuwe en verrassende inzichten de zaal laat verlaten!

Het is Nationale Klimaatweek! Maandag 8 november start Theater aan de Parade met een unieke serie van vier genre overschrijdende voorstellingen ‘Klimaatmakers’. Elke voorstelling heeft ook nog een gratis randprogrammering, variërend van De Groene Kliniek - waar je je klimaatzorgen kunt bespreken - tot klimaatcabaret en van dans tot muziek. We nodigen je uit om niet alleen naar de voorstellingen te komen, maar vooral deel te nemen! Een tipje van de sluier over dit bijzondere kwartet:

‘Het Zwarte Raam’ is een weefsel van muziek en taal. Hedendaagse klanken doorsnijden en vervormen de dansmuziek en voeren uiteindelijk de boventoon in een wereldprobleem op kamerformaat. De makers van Orkater maakten een stuk over wat deze wereldwijde klimaatcrisis betekent voor de binnenwereld; onze emoties, verlangens en gedachten.

‘George en Eran worden veganisten’ is een duurzame klimaat komedie. Als twee mannelijke Greta Thunbergs, offeren George & Eran hun gewoontes, gemakken en geneugten op voor een betere wereld. Ze moeten wel want de wereld staat weer eens in brand. Vlees laten ze links liggen, een maïskolf laten we niet meer invliegen vanuit Senegal en een dag niet gedemonstreerd is een dag niet geleefd.  

‘Antropoceen de musical’: we zijn de aarde collectief aan het verwoesten. Reden om bij de pakken neer te zitten? Beslist niet! Antropoceen is een musical on steroids die het beste wapen tegen deze ecologische crisis inzet: de complexiteit verteerbaar maken in een meeslepend epos met liedjes en dans.

‘Werner Schouten’ toont zijn kwetsbaarheid en zijn worstelingen in zijn theatercollege 'Klimaatspiegel'. Laagdrempelig, verbindend en realistisch. Een verhaal met toekomstperspectief over de klimaatcrisis.

In het kader van de Nationale Klimaatweek is deze originele serie ‘Klimaatmakers’ nú bij Theater aan de Parade te boeken voor een speciale serieprijs van 3 voorstellingen voor €39,99. Meer informatie over deze voorstellingen vind je hier.

Een inspirerende Nationale klimaatweek gewenst!