Opera op de Parade

Op deze pagina vindt u alle informatie van Opera op de Parade op een rijtje!

Woensdag 27 juni: Opera op de Parade

Op woensdag 27 juni vindt de 12e editie van Opera op de Parade plaats! Ook dit jaar brengen de partners Theater aan de Parade, Opera Zuid en philharmonie zuidnederland een fantastische opera naar de Parade, waar iedereen met zijn zelf meegebrachte stoel kan aanschuiven en genieten.

Het gratis toegankelijke openluchtevenement aan de voet van de Sint-Jan in 's-Hertogenbosch is laagdrempelig en geliefd en de perfecte manier om de smaak van opera en klassieke muziek op informele manier te proeven.

De Opera
Onder leiding van dirigent Enrico Delamboye Verdi’s opera Un Ballo in Maschera, over het waargebeurde verhaal van de Zweedse koning Gustav III, die in 1792 tijdens een gemaskerd bal vermoord werd. Un Ballo in Maschera is misschien niet Verdi’s bekendste opera, maar het is wel een van zijn beste, met een intrigerend verhaal over ongeoorloofde liefde, voorspellingen, verraad, samenzweringen en fenomenale muziek.

De hoofdrollen worden uitgevoerd door Adriano Graziani (Gustavo III), Jason Howard (Renato) en Jannelieke Schmidt (Amelia). Un Ballo in Maschera is geregisseerd door Waut Koeken, intendant van Opera Zuid.

Bestel de Picknicktas of reserveer een tafeltje!
Heeft u geen zin om te sjouwen met tuinstoelen, koelboxen en boodschappentassen? Bestel dan de Picknicktas bij Theater aan de Parade. Dan hoeft u geen stoelen van thuis mee te nemen en zorgen wij voor lekkere hapjes, een fles wijn en flesjes water! Of reserveer uw eigen tafeltje en geniet van een étagère vol met lekkere hapjes! Of reserveer uw eigen tafeltje op het theaterterras en geniet van een étagère vol met lekkere hapjes!

Financiering rond!
Met de komst van Oyens & Van Eeghen als nieuwe hoofsponsor ziet de toekomst van Opera op de Parade in ’s-Hertogenbosch er goed uit. Lees er hier meer over!

Vrijdag 29 juni: Opera Sing Along

Op vrijdag 29 juni brengen de partners van Opera op de Parade een uniek evenement naar de Parade in 's-Hertogenbosch: de OPERA SING ALONG. Het wordt een groot meezingfestijn, met de grootste operahits gezongen door Leona Philippo, Marco Bakker, operasterren Francis van Broekhuizen en Adriano Graziani en de jonge rising stars Laetitia Gerards en Raoul Steffani. De liedteksten worden geprojecteerd boven het orkest zodat iedereen kan meezingen!

In tegenstelling tot Opera op de Parade is de Opera Sing Along een sta-evenement. Er zullen diverse foodtrucks zijn voor hapjes en drankjes.

Live uitgezonden!
Bovendien wordt het evenement door topregisseur David Grifhorst (o.a. The Passion) voor tv in beeld gebracht en zal worden uitgezonden door Omroep Max voor NPO2 en live uitgezonden door Omroep Brabant.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de philharmonie zuidnederland, ondersteund door het Brabant Koor en staat onder leiding van dirigent Enrico Delamboye.

 

Cookies op theateraandeparade.nl

Welkom op de website van Theater aan de Parade! theateraandeparade.nl maakt gebruik van cookies. U kunt hierover meer lezen in het privacystatement.

Privacystatement

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.