Menu
Sluit

In memoriam - Leo Gloudemans

Op 4 december jl. overleed op 80-jarige leeftijd Leo Gloudemans. Leo is decennialang van grote betekenis geweest voor het Oeteldonks Carnaval in het algemeen en in Schouwburg Casino/Theater aan de Parade in het bijzonder.

Als zeer gekend Oeteldonker in hart en nieren heeft Leo met zijn kennis van het Oeteldonkse spel en het protocol op zijn geheel eigen wijze een belangrijke bijdrage geleverd aan de vormgeving van het “Veur, deur en mee Oeteldonkers Carnaval” in het Theater. Als prominent lid van de Geheimcommissie Carnaval van de schouwburg had hij uitgesproken opvattingen over de programmering en organisatie van carnaval in het Hoftheater, maar liet zich ook inspireren door de gedachten en ideeën van anderen.

Met zijn grafische achtergrond ontwierp hij een groot aantal jaren de carnavals affiches waarin hij op beeldende manier gestalte gaf aan de Oeteldonkse gedachte die het Hoftheater der Amadeiro’s wilde zijn en uitdragen: ”Un plek veur emosies!. Voor zijn grote verdiensten ontving Leo in 2003 de onderscheiding 'Reference in de Orde van de Kiet'. Een onderscheiding die slechts wordt toegekend aan personen of organisaties die onderscheidend veel hebben betekend voor het Oeteldonks Carnaval in de schouwburg.

Maar ook buiten carnaval kon op Leo als een zeer gewaardeerd en gerespecteerd volontair binnen de theaterorganisatie een beroep worden gedaan. Voor vormgeving of coördinatie van drukwerk of de periodieke distributie van affiches of folders kon er onvoorwaardelijk op hem worden gerekend.

 

 

 Leo Gloudemans blijft, met respect en waardering voor zijn grote verdiensten voor het theater maar bovenal als een bijzonder en fijn mens, in dankbaarheid in onze herinnering.