Menu
Sluit

Ontdek dé theaterhotspots van Den Bosch en omgeving

Ga je nog op reis deze zomer of blijf je lekker in eigen land? Bij Theater aan de Parade gaan we op reis langs bijzondere locaties in Den Bosch. Van het pop-up theater in Coffeelab, tot een uitstapje naar het Geniemuseum in Vught. Praat over het klimaat in het Werkwarenhuis of kom naar De Strijd om de Kathedral met de Sint-Jan als decor!

Op welke bijzondere theaterlocatie mogen we jou ontvangen? 

Coffeelab
Bier, nacho’s én talent! De trendy koffiezaak tegenover het Centraal Station wordt vanaf september door Theater aan de Parade omgetoverd tot verrassend pop-up theater met bier, nacho’s en talent. Elke 2e donderdag van de maand pakken hoogvliegers als Thijs van de Meeberg en Elindo en Noortje hún moment in de huiskamer van de nieuwe generatie.

Geniemuseum Vught
Geen voorstelling is dit theaterseizoen actueler dan Kroon. Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne geeft theatergezelschap Het Zuidelijk Toneel bezoekers een kijkje in de complexe en besloten wereld van Defensie. Vanaf september speelt de voorstelling op diverse locaties in Nederland en Theater aan de Parade heeft de primeur. Van donderdag 15 tot en met zondag 18 september is Kroon te zien in het Geniemuseum in Vught. 

Werkwarenhuis
In de roze fabriek op de Tramkade vindt je club/restaurant Van Aken waar je normaalgesproken lekker kan eten, borrelen en dansen. Op 6 oktober bouwen we de fabriek om tot klein pop-up theater voor 100 bezoekers. Samen kijken we naar de monoloog van de 18-jarige Inez Nuijten waarin ze de overheid, oliemaatschappijen, haar generatie en zichzelf de maat neemt.

De Strijd om de Kathedraal
De Sint-Jan is jarig, en wie jarig is trakteert! Van 8 t/m 18 september is de Sint-Jan het decor van een bijzondere buitenvoorstelling. In een wondermooi verhaal van schrijver en regisseur Jacques Vriens komen de Middeleeuwen tot leven. Ticket voor Strijd om de Kathedraal bestel je via www.strijdomdekathedraal.nl