Menu
Sluit

Hoftheater draoit deur!

De eerste Oeteldonk evenementen gaan weer van start. Dat gaan we vieren! Speciaal voor de gelegenheid bouwen we een droompaleis op de Parade. In de Tent aan de Parade vieren we d’n elfde van d’n elfde als nooit tevoren en zingen we mee met 60 jaar Kwèkfestijn winnaars. Én als kers op de taart: Kwèkfestijn 2021!

Theater aan de Parade is het Hoftheater der Amadeiro's, de plek waar vele clubkes, boeren en durskes samenkomen om het mooiste feest van het jaar te vieren. Na een veulste stil jaar mogen we d'n 11e van d'n elfde elkaar eindelijk weer ontmoeten. Terug naor de kiet! Daarom bouwen we speciaal voor de Oeteldonk evenementen een tent op de Parade. Zorg dat je erbij bent!

do 11 nov - d'n Elfde van d'n Elfde – Open podium

De hele dag is het feest met optredens van Oeteldonkse clubkes. Eindelijk kunnen we elkaar weer ontmoeten en er samen een fantastisch feest van maken. Terug naor de Kiet! Gratis toegankelijk voor iedereen die in het bezit is van een officiëel polsbandje!

Oeteldonkse clubkes: meld je aan! Dan geven wij een professioneel podium met licht en geluid en de kans om te spelen voor een groot publiek. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar oeteldonk@home.nl.

De opening van het carnavalseizoen gaat iets anders dan de voorgaande jaren. Meer informatie over hoe en waar je d'n Elfde van d'n Elfde kunt vieren vind je hier. Let op: toegang tot de deelnemende cafés is alleen mogelijk met een officiëel polsbandje.

wo 17 & do 18 nov - Het verdriet van carnaval

In de documentaire Het verdriet van carnaval gaat de Bossche filmmaker Frank van Osch op zoek naar de ziel van dit bijzondere volksfeest, bij markante en doorgewinterde Oeteldonkers en carnavalsvierders uit Groenlo en Tegelen. Een film over het leven, met een lach en een traan, zoals zich dat weerspiegelt in carnaval. In het jaar waarin het niet door kon gaan. Een film over het allermooiste volksfeest van het Zuiden, de pijn van het moeten missen en de hoop op betere tijden. De documentaire wordt vertoond mét live muziek die speciaal voor de documentaire is geproduceerd en gespeeld door de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch.

Meer info & tickets

vr 19 nov - Opwèrmer Kwèk – 60 jaar Winnaars Kwèkfestijn 

Theater aan de Parade en Blauwen Aovond Commissie presenteren Kwèk-Prom Opwèrmer Kwèk 2021’. Een avondvullende muziekmedley en een ode aan 60 jaar Kwèkfestijn. Een hele avond meezingen met alle winners van de afgelopen 60 jaar Kwèkfestijn, wie wil dat nou niet? Van ‘Ho Stop!' tot ‘M’nne Hemel op aarde’ en van ‘Zo mooi’ tot ‘Unnen Oetel-serenade’. Het komt allemaal voorbij, en vele originele solisten van toen maken hun opwachting!

Het is dé opwèrmer Kwèk op het Kwèkfestijn, dus mis het niet! Tickets zijn nu verkrijgbaar via deze link.

za 20 nov - Kwèkfestijn 2021 - geannuleerd

Het is doorgaans de eerste zaterdag na 11-11, in 2021 en 2022 zal dit de tweede zaterdag na 11-11 zijn. Hoftheater der Amadeiro’s opent zijn deuren voor het Kwèkfestijn. Dit is het jaarlijkse Oeteldonkse liedjesfestival waar vele clubkes hun nieuwe, echt Oeteldonkse composities laten horen. Met gesmeerde kelen en gepoetste instrumenten in de hoofdrol. 

Op het Kwèkfestijn draait alles om dé carnavalskraker voor het komende carnavalsseizoen. Hier presenteren de Oeteldonkse carnavalsverenigingen – vaak meer dan 60 – hun eigen lied. De belangrijkste voorwaarde? Tekst én muziek moeten origineel zijn. Het resultaat is een bonte verzameling van potentiële carnavalskrakers die stuk voor stuk meedingen naar de overwinning. Het Kwèkfestijn is het Oeteldonks songfestival, inclusief de zenuwen, de strijd, de winst of het verlies.

De reguliere kaartverkoop start op donderdag 11 november om 10.00 uur. Zet de datum in je agenda want op is op!

zo 21 nov - Prinskeuzekeinderkwèk - geannuleerd

Ben je benieuwd wie de nieuwe Jeugdprins, Elfje, Adjudant, Peer, Assessor, Driekske Pakaon, Vaondeldraoger gaat worden en wie de nieuwe leden van de Geminteraod, het Gevolg en de Jeugdprinselijke Ruiteri gaan zijn? Kom dan op zondag 21 november naar de Tent aan de Parade voor het Prinskeuzekeinderkwèk!