Menu
Sluit

Praktische info & Corona-maatregelen

Hier vindt u alle praktische informatie en Corona-maatregelen voor Cultuurstad Theaters in MAINSTAGE en 1931, Brabanthallen.

Corona update per 16 oktober

Vanaf woensdag 14 oktober om 22.00 uur 's avonds mogen alle theaters in Nederland maximaal 30 bezoekers ontvangen. Waar onze theaterlocatie in MAINSTAGE eerder zó veilig werd bevonden door veiligheidsregio Brabant-Noord dat we maar liefst 600 bezoekers mochten ontvangen, wordt er nu geen enkele ontheffing meer verleend. Dat betekent dat wij helaas de voorstellingen van 15 oktober t/m 10 november moeten annuleren. Voor deze voorstellingen kijken we naar een nieuwe datum, waarover bezoekers persoonlijk worden geïnformeerd.  

Lees hier het nieuwsbericht

Alles voor jouw veiligheid

Wij doen er natuurlijk alles aan om jouw bezoek aan Cultuurstad Theaters in MAINSTAGE Brabanthallen op een veilige manier te laten verlopen. Wij volgen alle richtlijnen van het RIVM. Daarnaast hebben wij zelf de volgende maatregelen genomen:

 • We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens
  Alle beschikbare stoelen hebben altijd een afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar of per huishouden. Ook zijn er diverse ingangen en verschillende gekleurde looppaden om bezoekers te spreiden en overal de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Je ziet op je e-ticket wat jouw ingang is, zodat je weet welke route je kunt volgen. Om oponthoud te voorkomen is er geen pauze en zijn de deuren van MAINSTAGE en de zaal al een uur voor aanvang geopend. Ook vragen we u na de voorstelling de locatie via de aangegeven route weer te verlaten.
 • We zorgen voor extra hygiënemaatregelen
  We dragen persoonlijke beschermingsmaterialen waar nodig. We desinfecteren belangrijke contactpunten en maken vaker schoon. We bieden centrale desinfectiepunten.
 • We zorgen voor voldoende en heldere informatievoorziening
  We hebben zichtbare, goed geïnformeerde en getrainde collega’s. We geven begrijpelijke informatie, instructies en bewegwijzering. We spreken gasten aan als de afspraken niet worden nageleefd.

Dit vragen wij van u

Er gelden corona huisregels voor veilig samen uit. 

 • Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Wij vragen u om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en op de momenten dat u zich verplaatst in ons theater. Op uw zitplaats mag u uw mondkapje afdoen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Was regelmatig je handen.
 • Blijf bij klachten thuis.
 • Zorg dat je alle vragen van de gezondheidscheck met nee kunt beantwoorden. Is dit niet het geval, dan mag je ons theater op dit moment helaas niet bezoeken.

Vragen van de gezondheidscheck

 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Is een van bovenstaande situaties van toepassing dan adviseren we je vóór aanvang van de voorstelling telefonisch contact op te nemen op: 073-6809 809 tussen 13.00 uur en 17.00 uur op werkdagen. De medewerker van de klantenservice zal met je op zoek gaan naar een alternatieve datum/voorstelling of zal indien gewenst het aankoopbedrag terug betalen. Omdat we alleen een alternatief kunnen aanbieden als je melding vóór aanvang van de voorstelling door een medewerker in behandeling is genomen, adviseren we niet te mailen. We kunnen namelijk niet garanderen dat je e-mail op tijd in behandeling wordt genomen

Route & Parkeren

Klik hier voor de route en parkeerinformatie van MAINSTAGE Brabanthallen, waar de voorstellingen van Cultuurstad Theaters plaatsvinden. Om jouw bezoek soepel te laten verlopen adviseren wij je om vooraf een parkeerkaart kopen. Deze kost € 8,- ongeacht de duur van je verblijf.

Eten en drinken

Bij de bar kun je wat drinken en wat lekkers bestellen. Dit mag je gewoon meenemen de zaal in. Heb je een theaterarrangement? Laat dan je aankoopbewijs zien bij de bar. Je krijgt een leuke tas met lekkere hapjes en een drankje naar keuze. In verband met corona kun je alleen pinnen.

Veelgestelde vragen

 

Wat verstaat Theater aan de Parade onder de definitie huishouden?
Theater aan de Parade definieert een huishouden als een groep mensen die op hetzelfde adres woont en onder hetzelfde dak leeft. Door MAINSTAGE Brabanthallen enkel te bezoeken met je gezin of de personen met wie je een huishouden vormt (maximaal 8 personen), kunnen we de maatregelen van het RIVM het beste waarborgen.

Mag ik met vrienden/vriendinnen of verschillende huishoudens de locatie bezoeken?
Dat mag als je rekening houdt met alle maatregelen van het RIVM zoals bijvoorbeeld de 1,5-meterafstandregel. We gaan hierbij uit van het verantwoordelijkheidsgevoel van onze gasten. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Als je met z'n tweeën komt mag je uit 2 verschillende huishoudens komen en mag je wel direct naast elkaar zitten. We hanteren hierin de richtlijnen van het RIVM.

Wij vragen je bij het kopen van je kaarten of alle bezoekers uit één huishouden komen. Vanaf 3 personen dien je uit hetzelfde huishouden te komen. Is dit niet het geval, dan vragen wij je om je kaarten apart te bestellen. Op deze manier zorgt ons verkoopsysteem ervoor dat je op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar wordt geplaatst. Heb je hulp nodig met bestellen? Neem gerust contact met ons op!

Moet of mag je een mondkapje / mondmasker dragen?
Wij vragen u om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en op de momenten dat u zich verplaatst in ons theater. Op uw zitplaats mag u uw mondkapje afdoen. Al het personeel in MAINSTAGE Brabanthallen draagt een mondkapje.

Hoe voorkomen jullie drukte bij de ingang?
Per ingang in MAINSTAGE is er een duidelijke looproute gecreëerd middels stickers/lijnen op de vloer die de bezoekers moeten volgen om de juiste foyer of zaal te bereiken Op het e-ticket staat je ingang en het gangpad dat je dient te volgen. De looproutes dienen ook gebruikt te worden na afloop van de voorstelling, zodat de bezoekers via hun eigen uitgang het theater verlaten. Voor de ingang zullen bovendien medewerkers beschikbaar zijn voor vragen en aanwijzingen.

Is er een pauze?
We proberen het aantal contactmomenten en het aantal momenten waarop oponthoud kan plaatsvinden tot een minimum te beperken. Hierdoor zijn er vooralsnog geen pauzes in de voorstelling. Bij Cultuurstad Theaters is horeca vooraf te bestellen. Tevens is er op locatie mogelijkheid een drankje to go en wat lekkers mee te nemen voor in de zaal. In verband met corona kan er alleen gepind worden en niet met contant geld betaald worden.

Is de garderobe geopend?
Bij MAINSTAGE Brabanthallen zijn kluisjes aanwezig (niet verplicht). 

Is het toilet veilig te bezoeken?
Zeker. We beschikken over een groot aantal toiletgroepen, waardoor we bezoekers gemakkelijk kunnen spreiden door het gehele gebouw. De aanwezigheid van verschillende toiletgroepen wordt aangegeven middels eenvoudige en eenduidige bewegwijzering. Ook zullen onze medewerkers bezoekers verzoeken gebruik te maken van andere toiletruimtes als er te veel drukte ontstaat. Eventuele wachtrijen hebben  voldoende afstand. Toiletten zijn vanuit de zaal te betreden.

Uiteraard staat hygiëne voorop in de toiletruimtes. Er is voldoende desinfecterende handgel aanwezig. Daarnaast is de schoonmaak van deze ruimtes geïntensiveerd, zowel voor, tijdens als na de voorstelling.

Wat zijn de maatregelen rondom jullie airconditioning en luchtcirculatie?
Het ventilatiesysteem van MAINSTAGE Brabanthallen zorgt ervoor dat de lucht continu met 100% buitenlucht wordt ververst. De lucht uit de hal wordt afgezogen en alleen zuivere lucht van buiten wordt naar binnen geblazen. Dit gaat via een wartmewiel en filters, waardoor de lucht op de juiste temperatuur kan worden ingeblazen.

Ik heb gezondheidsklachten. En nu?
Bij klachten blijf je thuis. Als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging, vragen we je thuis te blijven. Neem vóór aanvang van de voorstelling telefonisch op 073-6809 809 contact op met onze kassa. Onze medewerker zal met je op zoek gaan naar een alternatieve datum/voorstelling of zal indien gewenst het aankoopbedrag terug betalen. Omdat we alleen een alternatief kunnen aanbieden als je melding vóór aanvang van de voorstelling door een medewerker in behandeling is genomen, adviseren we niet te mailen. We kunnen namelijk niet garanderen dat je e-mail op tijd in behandeling wordt genomen.

Wat gebeurt er als ik ziek word tijdens mijn bezoek?
Wij vragen jou en jouw huishouden naar huis te gaan in verband met de veiligheid van andere gasten en onze medewerkers.

Hoe reserveer ik rolstoelplaatsen?
Als je een rolstoelplaats wilt reserveren dien je telefonisch contact op te nemen met onze kassa op 073-6809 809. Het is niet mogelijk rolstoelplaatsen online te reserveren.

Mag er meegezongen worden met een concert?
Meezingen bij bijvoorbeeld concerten is niet toegestaan.

Laatste update: do 1 oktober.