Menu
Sluit

Goed nieuws! Ook voor ons ontheffing!

Nieuwe corona-maatregelen - update 6 oktober 2020

Alsnog ontheffing: Cultuurstad Theaters in MAINSTAGE mag 600 bezoekers ontvangen!
Veiligheidsregio Brabant Noord is teruggekomen op haar besluit om geen ontheffingen te verlenen. Vanaf dinsdag 6 oktober mogen theaters, culturele centra en poppodia maximaal 250 bezoekers ontvangen. Cultuurstad Theaters, het 1,5 meter theater van Theater aan de Parade en MAINSTAGE, is zelfs zó veilig bevonden dat het 600 bezoekers mag ontvangen.

Op de maximale groepsgrootte van 30 personen per ruimte mag iedere veiligheidsregio uitzonderingen maken in de vorm van een ontheffing. Dit is afgelopen week voor bijna alle theaters in Nederland gebeurd, waardoor zij open mochten voor groot publiek. Doordat Brabant Noord geen ontheffingen verleende, ontstond er groot onderscheid tussen theaters in dezelfde regio: theaters in Tilburg, Breda, Eindhoven en Waalwijk mochten open voor een groot aantal bezoekers, terwijl theaters in ’s-Hertogenbosch en omstreken slechts 30 bezoekers mochten ontvangen.

Jack Mikkers vond het verschil tussen de regio's onduidelijk en stelde daarom zijn eerdere beslissing bij. “Om de pandemie te bestrijden is eenheid van beleid in alle veiligheidsregio’s cruciaal. Mensen snappen niet dat wat hier niet kan, een paar kilometer verderop wel kan", stelt hij. "Daarom verleen ik vanaf nu ontheffingen op de manier die landelijk, in de afgelopen week, de norm is geworden. We hebben voor alle maatregelen behoefte aan landelijke heldere criteria en ik vertrouw erop dat die snel komen. Ik reken erop dat de theaters en poppodia ervoor zorgen dat het bezoek veilig verloopt. Daar heb ik ook vertrouwen in gezien de professionaliteit die deze sector de afgelopen tijd heeft laten zien.”

Wij gaan door!
De ontheffing gaat per direct in, dus wij gaan weer met net zoveel passie als altijd door met onze voorstellingen! Dit betekent dat de voorstelling van Nederpop All Stars van woensdag 7 oktober, maar ook de andere voorstellingen gewoon doorgaan! Bezoekers worden persoonlijk geïnformeerd.

Veiligheid boven alles in Cultuurstad Theaters
Wij doen geen concessies aan de veiligheidsmaatregelen. Cultuurstad Theaters in MAINSTAGE heeft zelfs allerlei extra corona-maatregelen, zoals aparte ingangen, verschillende looppaden, extra bars en een ventilatiesysteem dat alle binnenlucht continu ververst met 100% buitenlucht. Daarbij scherpen wij enkele maatregelen aan. Wij vragen bezoekers om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en wanneer zij door het theater lopen. Op de zitplaats mag het mondkapje af. Wij monitoren voortdurend via een enquête, hoe veilig bezoekers zich voelen. Gelukkig voelen wij ons enorm door u gesteund dankzij alle fantastische reacties.