Menu
Sluit

Gaat mijn voorstelling door?

Nieuwe corona-maatregelen - update 1 oktober 2020

Sinds dinsdag 29 september gelden er nieuwe corona-maatregelen, waaronder een maximale groepsgrootte van 30 personen per ruimte.

Tot onze grote verbazing en teleurstelling heeft de veiligheidsregio Brabant Noord besloten dat er geen ontheffing komt voor culturele instellingen in onze regio, in tegenstelling tot andere veiligheidsregio’s in Nederland. Dit betekent dat onze theaterlocaties, zoals MAINSTAGE en PERRON-3, maar ook andere theaters in regio Brabant Noord maximaal 30 bezoekers mogen ontvangen, terwijl de theaters in Tilburg, Eindhoven, Breda en zelfs in Amsterdam wel open mogen voor een groot publiek. Dit heeft absoluut niks te maken met de waarborging van uw veiligheid op onze locaties. Met MAINSTAGE hebben wij immers het eerste 1,5 meter theater van Nederland gebouwd met volledige steun van het college van Burgemeester en Wethouders en zelfs de veiligheidsregio. Uiteraard staat gezondheid voorop. Maar het besluit om gelijkwaardige instellingen zulke verschillende corona-maatregelen op te leggen, zorgt voor groot onbegrip.

Hoe nu verder?

Helaas hebben wij niet anders kunnen beslissen dan de voorstellingen van deze week te verplaatsen of te annuleren. Bezoekers zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Wij hebben de veiligheidsregio gevraagd om hun beslissing te heroverwegen en ons alsnog een ontheffing te verlenen. In afwachting van hun reactie hebben wij besloten om de voorstellingen van 7 oktober en daarna nog niet te annuleren of te verplaatsen. Wij hopen op uw begrip en houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Alles voor uw veiligheid

Wij doen geen concessies aan de veiligheidsmaatregelen. Cultuurstad Theaters in MAINSTAGE heeft zelfs allerlei extra corona-maatregelen, zoals aparte ingangen, verschillende looppaden, extra bars en een ventilatiesysteem dat alle binnenlucht continu ververst met 100% buitenlucht. Wij monitoren voortdurend via een enquête, hoe veilig bezoekers zich voelen. Gelukkig voelen wij ons enorm door u gesteund dankzij alle fantastische reacties:

  • “Duidelijke wegbewijzering, veel personeel om je de weg te wijzen.”
  • “I.v.m. de corona, was er genoeg personeel aanwezig om alles in goede banen te leiden. Heel vriendelijk en correct.”
  • “Prima geregeld gezien de huidige situatie, genoeg afstand duidelijke looplijnen en toegewijd personeel.”
  • “Corona technisch super goed georganiseerd. Zeer vriendelijk personeel.”