Menu
Sluit

Een cultureel hete zomer

Een zwoele zomeravond op het terras, een drankje bij een van de leukste tentjes van Den Bosch of een cultureel uitstapje. Deze zomer staat bol van de culturele activiteiten. Van de TUINSESSIES in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum en de bijzondere voorstelling Spuug van God bij zonsondergang tot Boulevard. Deze Bossche zomer wordt heet, heter, heetst. Maar voor we dat doen, trappen we eind juni eerst af met Opera op de Parade!

Opera op de Parade
Hét gratis operafestival van Den Bosch is terug van weggeweest! De philharmonie zuidnederland, Opera Zuid en Theater aan de Parade slaan opnieuw de handen in één en toveren de Parade om tot het meest romantische openluchttheater van Nederland. Dus haal je koelbox van zolder en trommel je vrienden en familie op voor een onvergetelijke, muzikale avond! 

Op donderdag 23 juni presenteren we A Midsummer Night’s Dream van Benjamin Britten. Een operaklassieker naar het verhaal van Shakespeare, met herkenbare klanken

Vrijdag 24 juni schrijven we, samen met het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) geschiedenis. Kom dromen en neuriën tijdens het allereerste mee-neurie-concert in de openlucht ter wereld: Dream Along!

Meer informatie vind je op www.operaopdeparade.nl.

TUINSESSIES
Na het enorme succes van vorige zomer, kon het niet anders dan dat ook deze zomer de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum omgetoverd wordt voor een nieuwe reeks TUINSESSIES. In samenwerking met Willem Twee en het Het Noordbrabants Museum organiseren we van 2 tot en met 31 juli een reeks intieme concerten. Vlij jezelf neer op een picknickkleedje en geniet van livemuziek van o.a. Gaidaa, Broeder Dieleman, Clean Pete, Anneke van Giersbergen en Sophia Kruithof.

Nieuw én extra leuk is het combiticket, waarmee je niet alleen een TUINSESSIE bijwoont, maar ook exclusief avondtoegang krijgt tot de collectie van Het Noordbrabant Museum.

Meer informatie & tickets voor de TUINSESSIES vind je op www.tuinsessies.nl.

Spuug van God
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli aanstaande presenteert Theater aan de Parade in samenwerking met Willem Twee muziek en beeldende kunst Spuug van God; een locatievoorstelling met Willem de Bruin, onder andere bekend van The Opposites, over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp. Spuug van God vindt plaats tijdens zonsondergang bij het voormalige BrabantBad in het Prins Hendrikpark.

Muzikant en acteur Willem de Bruin maakt in Spuug van God zijn theaterdebuut. Hij confronteert de bezoekers met de vraag wat het betekent om als gekleurde jongen op te groeien in een oer-Hollands dorp in de polder. Willem valt in heel veel identiteiten uit elkaar, identiteiten die hij niet bij elkaar krijgt. Van Willem zijn er veel versies. Hij is niet anders gewend dan zich aan te passen aan de situatie. Voor elk gezelschap filtert hij een stukje Willem weg of voegt de juiste elementen toe. Van zijn vader heeft hij geleerd te lachen naar de wereld. Wat van binnen zit, binnen te houden. Aanpassen, daar is Willem een kei in.

BLVD Theater aan de Parade
Wie aan Den Bosch in augustus denkt, denkt natuurlijk aan Theaterfestival Boulevard. Van 4 t/m 14 augustus presenteren zij op verschillende locaties door de hele stad theater, dans, muziek en andere kunstvormen. Net als afgelopen jaar is het festivalhart in het Zuiderpark, maar er is goed nieuws! Het BLVRD Theater keert ook terug naar de Parade! Hier worden de lange, zwoele zomeravonden muzikaal en feestelijk afgesloten.

In samenwerking met Festival Boulevard presenteert Theater aan de Parade onder andere bigband New Cool Collective en hét internationaal gelauwerde Rotterdamse muziek & performance collectief Club Gewalt met Mini Miss Miraculous in het BLVRD Theater aan de Parade.

Het volledige programma is online te vinden via www.festivalboulevard.nl.