Menu
Sluit

#DeBelofte

400 Culturele instellingen dromen de zalen alweer vol. Droom mee!

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat sector-breed wordt verspreid, aan alle mensen die theater een warm hart toedragen.

‘’Wij zijn klaar om te spelen. Wij wachten - met u - op de rook.’’

Jan Beuving schreef een schitterende column over de magie en de schoonheid van muziek en theater. En over de belofte die een lege zaal in zich herbergt. Een hoopvolle boodschap voor de hele kunstensector. Dankzij deze column hebben ruim 400 culturele instellingen de handen ineengeslagen voor de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

De video van #DeBelofte

Van de column, de op tekst gezette hoop, is een prachtige video gemaakt. Onderstaand vind je een verkorte versie, bekijk vooral ook de hele versie op droom-mee.nl.

Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken de hoop uit. Verder werd er samengewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman. 

Win kaarten

De sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal open gaan, maak je publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt. Meer informatie over deze winactie vind je op droom-mee.nl.

De column van Jan Beuving