Menu
Sluit

Bregtje Radstake nieuw hoofd programmering en marketing

Bregtje Radstake wordt het nieuwe hoofd programmering en marketing van Theater aan de Parade. Op dit moment werkt Bregtje bij Het Zuidelijk Toneel, waar zij verantwoordelijk is voor de artistieke coördinatie en verkoop. Ze studeerde theater-, film- en televisiewetenschappen in Utrecht. Vlak na haar afstuderen (2005) begon zij als assistent van de toenmalige directie: Matthijs Rümke en Gerard Tonen. 

Een nieuwe uitdaging
Bregtje: “Na alles wat ik gedaan en geleerd heb bij een gezelschap, zie ik er naar uit om de overstap te maken naar een schouwburg. Ik heb zin om mijn blik te verruimen richting andere genres. Ik zie uit naar een nieuwe zoektocht, die gaat over de plek die een theater in de stad ‘s-Hertogenbosch kan innemen. Over het vinden van nieuwe publieken. Over kunst versus vermaak, over traditie versus vernieuwing, over herkenning én datgene wat schuurt. Theater aan de Parade gaat de aankomende drie jaar dicht in verband met de bouw van de nieuwe schouwburg. We gaan daarom bivakkeren op diverse plekken in stad en regio. Volgens mij is dit de uitgelezen kans om nieuwe wegen te verkennen, programmeren en produceren te combineren en samenwerkingen aan te gaan.

De pioniersmentaliteit die doorklinkt in de woorden van Alex Kühne – nieuwe directeur van Theater aan de Parade - ligt dicht bij het DNA van HZT onder zowel Matthijs Rümke als Piet Menu, dus dat voelt vertrouwd.” Alex Kühne en zijn team zijn blij met de komst van Bregtje. “Haar kwaliteit en ervaring als artistiek coördinator komen uitstekend van pas in haar nieuwe rol als hoofd programmering. We staan aan het begin van een uitdagend traject.” 
 
Het Zuidelijk Toneel
Piet Menu en Sophie Lambo: “Bij Het Zuidelijk Toneel vinden we het fantastisch voor Bregtje dat ze een nieuwe uitdaging aangaat bij Theater aan de Parade. Wij zien haar als zeer gewaardeerde collega natuurlijk met pijn in ons hart gaan, maar snappen ook volkomen dat zij na bijna 15 jaar bij HZT deze kans aangrijpt. Als hoofd programmering en marketing begint zij aan een nieuw hoofdstuk in ‘s-Hertogenbosch. Wij zijn verheugd dat Bregtje in het Zuiden blijft, omdat wij op die manier in Brabant met haar kunnen blijven samenwerken. Wij wensen Bregtje en Theater aan de Parade alle goeds.”