Menu
Sluit

Bolistas, in the making

Met freestyle voetbal en beweging van de straat brengt dans- en performance-gezelschap Corpo Máquina nieuwe energie het theater in. Om te repeteren voor de nieuwe voorstelling Bolistas zijn choreograaf Guilherme Miotto en freestyle voetballers Nasser en Younes, breakdancer Simon en geluidskunstenaar Boris van donderdag 3 t/m zaterdag 5 juni te gast bij ons in het theater!

De mannen vormen een bijzonder team waarmee choreograaf Guilherme Miotto aan Bolistas werkt. Nasser was twee keer wereldkampioen groundmoves en is ambassadeur straatvoetbal van de KNVB. Younes speelt bij team El Jackson de sterren van de hemel, breakdancer Simon vouwt zich in onmogelijke bochten en Boris tovert met geluid.

Gedurende de repetities in het theater slaat het gezelschap de brug tussen het spel met de bal en de eigen verbeelding. Dit doen ze door gratis interactieve workshops, activiteiten en panna-toernooien te organiseren speciaal voor de jeugd. Spelenderwijs brengen ze kinderen vanaf 8 jaar en jongeren vanaf 12 jaar in contact met verschillende kunstvormen en nodigen ze uit om anders naar hun omgeving te kijken, om uiteindelijk de show te stelen.

Tijdens de repetities van Bolistas zijn er de volgende interactieve en sportieve workshops om aan mee te doen:

Donderdag 3 juni

17.00-18.00 uur

workshop met Nasser - 8-12 jaar

Vrijdag 4 juni

19.00-20.30 uur

workshop met Nasser - 12-14 jaar

Zaterdag 5 juni

16.00-17.30 uur

workshop met Simon - 14+

 

17.30-18.30 uur

workshop met Nasser - 8-12

 

19.00-19.30 uur

studio-presentatie Bolistas inclusief nagesprek

 

19.30-20.30 uur

panna-toernooi

Workshops 

In de workshop met Nasser plaatsen we de ervaring van het spel met de bal in een theatrale setting. Voetbal-acties dienen als gereedschapskist voor expressie en vice versa. We gaan het toneel op met onze voeten aan de bal en met onze verbeelding als speelveld: speels, met plezier en zonder te denken aan goed of fout vindt ieder zijn manier.

Simon gebruikt breakdance als springplank om ideeën en concepten tot leven te laten komen in beweging. In deze workshop deelt hij de strategieën die hij hiervoor inzet. Techniek in combinatie met expressie, daar is Simon meesterlijk in. Deze workshop is bedoeld voor bewegers van alle stijlen die nieuwsgierig zijn naar hoe een ander dat nou aanpakt.

Om jezelf aan te melden voor een van de workshops kun je tot 1 juni een e-mail sturen naar floor.kijl@theateraandeparade.nl. Geef in je aanmelding als titel Workshop Bolistas en schrijf in je mail je naam, leeftijd, telefoonnummer en aan welke workshop je mee wilt doen. 

Ben je benieuwd naar andere projecten die Corpo Máquina samen met Nasser El Jackson heeft opgezet? Kijk dan op www.corpomaquina.nl.