Menu
Sluit

11 dagen muziek van nu - November Music

November Music heeft de afgelopen jaren bewezen hét muziekfestival te zijn voor avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten van over de hele wereld samen. In Den Bosch! Van klein en intiem tot groots en meeslepend. Spannende cross-overs en dé talenten van de toekomst. Theater aan de Parade haakt aan, doet mee en is trotse partner van November Music. Speciaal voor het muziekfestival keren we terug naar HAL8 om ‘groots’ uit te pakken. De jeugd nodigen we uit in Perron-3 en we zijn op bezoek bij onze vrienden van Willem Twee.

  • Vrijdag 4 november Bosch Requiem 2022: Een weergaloze start van November Music. Een gloednieuw requiem van Joey Roukes. Intieme en serene compositie voor koor en orkest in combinatie met poëzie, dood en afscheid. Een première om in spanning naar uit te kijken.
  • Vrijdag 4 november Eefje de Visser: Een mysterieuze, bezwerende stem, knisperende elektronica en een onbedwingbaar, dansant ritme. Met haar droomband brengt Edison winnares Eefje de Visser een hallucinerend live-spektakel waarbij ze haar sprankelende songs in vuur en vlam zet.
  • Zaterdag 5 & zondag 6 november Het Lijflied 8+: Een familieopera van Opera Zuid in coproductie met De Nationale Opera. In Het Lijflied ontdekt Ina het wonderbaarlijke klankuniversum dat haar organen maken. Van een borrelende maag tot het kloppen van haar hart.
  • Zondag 6 november November Music Kids: Een muzikale middag voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, waarbij het ontdekken van klanken en zelf componeren en musiceren centraal staan. Kom een opera schrijven, instrument bouwen of dirigeren.
  • Maandag 7 november Two: Verwacht een muzikaal en theatraal concert, woorden én muziek die je voelt én denkt, even hard als zacht, net zo donker als licht, met rook en vuur, water in de woestijn, niet lelijk, niet mooi, helemaal yin en yang, over you and me.
  • Donderdag 10 novemebr The Music of Bryce Dessner: Dessners energieke, post-minimalistische muziek bereikt een steeds groter publiek. Tijdens November Music is de gitarist van The National festivalcomponist. Samen met philharmonie zuidnederland onder leiding van Karel Deseure speelt hij uiteenlopende werken uit zijn orkestrale oeuvre.
  • Zaterdag 12 november Philip Glass ‘Einstein on the Beach’: Met zijn baanbrekende opera Einstein on the Beach uit 1976 zette componist Philip Glass zichzelf definitief op de kaart. Een marathonopera die maar zelden te beleven is, een extatische concertervaring die je niet wilt missen!
  • Zondag 13 november 3MA: Onder de noemer 3MA sluiten de snarenmaestro’s Driss El Maloumi (Marokko), Rajery (Madagaskar) en Ballaké Sissoko (Mali) een muzikaal pact dat z’n weerga niet kent. Tijdens de slotdag van November Music gaan ze in zee met de veelzijdige strijkers van het Metropole Orkest.