Het Nationale Toneel

De Storm

Datum:
donderdag 27 maart 2014
Lokatie:
Grote Zaal
Genre:
Toneel | meer van dit genre
kleindestormhetnationaletoneelfotograafKurtVanderElstJPG
  • kleindestormhetnationaletoneelfotograafKurtVanderElstJPG
  • KLdestormhetnationaletoneelHoekstraRietmanPheiferScholtenvanAschatfotograafKurtVanderElstJPG

De storm van William Shakespeare, een tragikomedie over macht, wraak, vergeving, liefde en verbeelding. Een fantastisch rijk en raadselachtig mozaïek, geregisseerd door Johan Doesburg. In een indrukwekkend decor en onder begeleiding van live muziek vertelt De storm het verhaal van Prospero, gespeeld door Mark Rietman. Hij is samen met zijn dochter Miranda, Hannah Hoekstra, verbannen naar een afgelegen eiland. Dan vaart zijn broer, die hem van de Milanese troon stootte, langs het eiland. Om wraak te nemen geeft Prospero de luchtgeest Ariel, Anniek Pheifer, de opdracht een storm te ontketenen… 

Met Mark Rietman, Anniek Pheifer, Reinout Scholten van Aschat, Hajo Bruins e.a.

Foto: Koen Broos

TP-EXPERIENCE: MASTERCLASS SHAKESPEARE
Dit seizoen staan er maar liefst drie stukken van de Engelse schrijver William Shakespeare op het programma van Theater aan de Parade.Na het succes van de Tsjechov-masterclass vorig seizoen, organiseert Theater aan de Parade dit seizoen in het kader van de TP-Experience, een masterclass over deze grootmeester.

De masterclass wordt verzorgd door Jaap Ruseler. Ruseler studeerde Engelse Taal en Letterkunde en werkte vooral in het voortgezet onderwijs als leraar Engels. In zijn onderzoek naar Shakespeare stootte hij, zoals ook andere onderzoekers deden, op de vondst dat William Shakespeare mogelijk niet de schrijver is van de stukken. Over deze ‘echte schrijver’ van het werk schrijft Ruseler op het moment een boek. In de masterclass wordt het fenomeen ‘Shakespeare’ behandeld. De inspirerende ideeën achter het tijdloze werk worden besproken en de specifieke kenmerken van de komedie en de tragedie komen aan bod om zo een beter begrip te krijgen van de verschillende schrijf- en speelstijlen. Op het veelbesproken en gespeelde stuk ‘Hamlet’ zal in meer detail worden ingegaan.
 
Datum masterclass: dinsdag 18 maart // 19.30 uur
Kosten: gratis op vertoon van de voorstellingskaarten van een van de bovengenoemde voorstellingen.
Reserveren: u kunt kaarten voor de masterclass reserveren (als u kaarten heeft gekocht voor een van de bovenstaande voorstellingen) door te mailen naar anvv@theateraandeparade.nl o.v.v. uw naam, adresgegevens en aantal personen.  

Andere Shakespeare-voorstellingen:
DI 01/04/14 20.00 uur Julius Caesar – Het Zuidelijk Toneel
(http://www.theateraandeparade.nl/voorstelling/3429/het_zuidelijk_toneel/julius_caesar/)

DO 10/04/14 20.00 uur Hamlet vs Hamlet – Toneelgroep Amsterdam/Het Toneelhuis
(http://www.theateraandeparade.nl/voorstelling/3631/het_toneelhuis_toneelgroep_amsterdam/hamlet_vs_hamlet

Meer informatie? Scan deze QR-code met uw telefoon en ga direct naar de ‘Meer weten-app’ van de bibliotheek waarin allerlei informatie is over het werk en het leven van William Shakespeare.

Delen: |

Opbouw decor

Er zijn geen reacties
reageer

Zie ook

Nieuwsbrief aanmelden